Wersje kompatybilne
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lentils
-
200
g lentils, type Castelluccio
lub 200 g dried green lentils (see variation) - water, cold, for soaking
Citrus and Herb Topping
- 1 garlic clove
- 1 lemon, thin peelings of skin only
- 1 fresh red chilli, deseeded
- 15 g fresh parsley leaves
- 15 g fresh basil leaves
- 15 g fresh mint leaves
- 50 g sun-dried tomatoes in oil, drained
- 1 Tbsp pickled capers, drained
- 45 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 1 lemon, juice only
- 4 sea bass fillets, with skin
Cooking
- 1000 g water
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 Tbsp extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- 1 Tbsp lemon juice
- fine sea salt, to taste
- ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1794 kJ / 429 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 24.2 g
- Tłuszcz
- 22 g
Alternatywne przepisy
Puy Lentil and Sausage Casserole
45 min
Cod with Pistachio and Couscous
30 min
Marinated White Fish Fillets with Chermoula Sauce and Couscous Salad
1 Std. 20 Min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 Min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40 min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30 min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35 Min
Celeriac, Roasted Hazelnut and Truffle Soup
40 min
Miso Cod with Broccoli Rice
25min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45 min
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20min
Aubergine Parmigiana - Parmigiana di melanzane
1h