Wersje kompatybilne
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 200 g cavolo nero, whole leaves, stalks removed and reserved
- 1 garlic clove
- 2 anchovy fillets, in oil, drained
- 1 lemon, finely grated zest only
- 35 g extra virgin olive oil, plus extra for drizzling
- ¼ tsp ground black pepper
- 480 g tinned cannellini beans, rinsed, drained (2 x 400 g tins)
- 200 g preserved red peppers, sliced (1 cm)
- 2 Tbsp olive oil
- 4 sea bass fillets (approx. 90 g each)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1960 kJ / 471 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 1225 mg
Alternatywne przepisy
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55min
Orzo with Salmon and Spinach
40 min
Salmon with Ginger Sauce and Spiced Cashews
30 min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1h
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1 Std. 50 Min
Hake and Prawn Burger
15min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25min
Salmon Fillets with Salsa Verde
30 min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1h 30min