
Wersje kompatybilne
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 200 g cavolo nero whole leaves, stalks removed and reserved
- 1 garlic clove
- 2 anchovy fillets, in oil drained
- 1 lemon finely grated zest only
- 35 g extra virgin olive oil plus extra for drizzling
- ¼ tsp ground black pepper
- 480 g tinned cannellini beans rinsed, drained (2 x 400 g tins)
- 200 g preserved red peppers sliced (1 cm)
- 2 Tbsp olive oil
- 4 sea bass fillets (approx. 90 g each)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 471 kcal / 1960 kJ
- Białko
- 29 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Sód
- 1225 mg