Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marinade
- 4 Tbsp lime juice (approx. 2½ limes)
- 1 tsp fine sea salt
- ½ tsp ground turmeric
- 4 fresh salmon fillets, thick cut, boneless (approx. 150 g each)
Spice Paste
- 60 g desiccated coconut
- 20 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 5 g fresh coriander leaves
- 3 fresh green chillies, halved, deseeded if desired
- 2 garlic cloves
- ½ tsp cumin seeds, toasted
- ½ tsp sugar
- ¼ tsp ground turmeric
- 2 Tbsp vegetable oil
Rice
- 1200 g water
- 200 g basmati rice
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2097 kJ / 501 kcal
- Białko
- 33.1 g
- Węglowodany
- 16.3 g
- Tłuszcz
- 33.8 g
Alternatywne przepisy
Prawn Pasta with Rocket Pesto
55min
Poached Cod with Leek Sauce, Steamed Carrots and Basmati Rice
40 dk
Salmon Tikka Dinner with Steamed Rice
40 dk
Turkey rolls with gorgonzola
1sa
Cod with citrus butter
50min
Prawn Saganaki with Feta
35min
Moroccan Harira and Chicken Soup
55min
Okra and meat stew (bamia)
1sa
Prawn Curry with Basmati Rice
35min
Keralan Fish Curry
30min
Steamed Salmon with Courgetti
35min
Timatar Wali Macchi (Cod in Tomato Sauce)
1sa