Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ - 1 long red chilli, deseeded if preferred
- 3 cm fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 1 garlic clove
- 1 spring onion, trimmed and cut in halves
- 2 sprigs fresh coriander, stems and leaves
-
1
Tbsp lemon juice
lub 1 Tbsp lime juice - 2 tsp honey
- 1 Tbsp soy sauce
- 1 Tbsp olive oil
- ¼ tsp Szechuan peppercorns
- ½ tsp Chinese five spice
- 60 g raw cashew nuts
- 1 pinch sea salt
- 500 g water
- 4 fresh salmon fillets (approx. 500-600 g total) (see Tips)
- 150 g courgette, cut in batons (1 x 7 cm)
- 1 bunch tenderstem broccoli (approx. 150 g), trimmed and cut in halves
- 150 g pak choi, cut in thirds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2150 kJ / 512 kcal
- Białko
- 49 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 31.3 g
- Błonnik
- 4.5 g
Alternatywne przepisy
Superfood Salmon Salad
1h 5min
Honey and Soy Cod with Rice and Vegetables
55min
Miso Cod with Broccoli Rice
25min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30min
Thai Salmon Parcels with Jasmine Rice
45min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1h 50 min.
Asian Steamed Side of Salmon
1h 45min
Thai Steamed Trout Parcels
35min
Salmon Fillets with Salsa Verde
30min
Salmon with Sticky Tomato Glaze
40min
Sea Bass with Cavolo Nero, Cannellini Beans and Red Pepper
30min