
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 60 g shallots halved
- 15 g olive oil
- 200 g fresh spinach leaves
- 1000 g boiling water
- 220 g dried Puy lentils rinsed
- 4 fresh salmon fillets, skinless (approx. 135 g each)
- 1 lemon thinly sliced
- 16 baby plum tomatoes halved
- 2 Tbsp balsamic vinegar
- 1 Tbsp fresh parsley leaves roughly chopped
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 499 kcal / 2085 kJ
- Białko
- 40 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 580 mg