Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 garlic clove
- 60 g shallots, halved
- 15 g olive oil
- 200 g fresh spinach leaves
- 1000 g boiling water
- 220 g dried Puy lentils, rinsed
- 4 fresh salmon fillets, skinless (approx. 135 g each)
- 1 lemon, thinly sliced
- 16 baby plum tomatoes, halved
- 2 Tbsp balsamic vinegar
- 1 Tbsp fresh parsley leaves, roughly chopped
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2085 kJ / 499 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Sód
- 580 mg
Alternatywne przepisy
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35min
Rice with Cod, Kidney Beans and Spinach
30 min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45 min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35min
Orange Salmon with Broccoli Couscous
25min
Salmon Fillets with Salsa Verde
30 min
Salmon and Leek Parcel with New Potatoes
1h
Trout with Pesto, Tomatoes and Vegetables
45 min
Blackened Salmon with Bean and Corn Salsa
20 min
Potted Eggs with Salmon and Asparagus
30 min
Sea Bass with Castelluccio Lentils - Spigola con lenticchie di Castelluccio
1h