Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Apricot curry marinade
- 120 g dried apricots
- 3 brown onions, cut into quarters
- 150 g water
- 500 g apple cider vinegar
- 1 lemon, zest only (4 cm strips), no white pith
- 1 ½ tbsp curry powder
- 30 g soft brown sugar
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cardamom
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp salt
- ½ tsp black peppercorns
- 8 pork rashers (800 g maximum), cut into pieces (3 cm - see Tips)
Pork sosaties
- 1 brown onion, cut into quarters, segments separated
- dried apricots (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1901.4 kJ / 452.7 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 462.5 mg
Alternatywne przepisy
Chorizo and chicken pasta
50min
Chicken à la king
40min
Hokey pokey ice cream
29 Std. 5 Min
Sweet and sour pork
40min
Milk tart
3h
Sweet and sour meatballs with vegetables
50min
Chicken skewers with cumin rice and warm vegetable salad
2 Std.
Pork fillet with mustard
35 Min
Oysters Kilpatrick
15min
Layered chicken dinner
1h 45min
Traditional bobotie
1 Std. 30 Min
Hunter's lemon chicken rissoles
1 Std.