Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Apricot curry marinade
- 120 g dried apricots
- 3 brown onions, cut into quarters
- 150 g water
- 500 g apple cider vinegar
- 1 lemon, zest only (4 cm strips), no white pith
- 1 ½ tbsp curry powder
- 30 g soft brown sugar
- ½ tsp ground turmeric
- 1 tsp ground cardamom
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp salt
- ½ tsp black peppercorns
- 8 pork rashers (800 g maximum), cut into pieces (3 cm - see Tips)
Pork sosaties
- 1 brown onion, cut into quarters, segments separated
- dried apricots (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1901.4 kJ / 452.7 kcal
- Białko
- 30.1 g
- Węglowodany
- 27.7 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.6 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 462.5 mg
Alternatywne przepisy
Chicken à la king
40 min
Traditional bobotie
1h 30min
Bunny chow
45 min
Sumac beef with olive and parsley smashed potatoes
2h 30 min
Mealie bread
55 min
Spice-rubbed chicken with maple glaze
25 min
Tomatoes with wasabi dressing
10min
Pork belly with spring onions
1h 10 min
Milk tart
3 Std.
Pork with black bean sauce
30 min
Buttermilk rusks
29 godz. 25 min
Pork, apricot & coconut wraps
50 min