![Soufflé omelette with hot smoked salmon Soufflé omelette with hot smoked salmon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3EB15203-3719-4654-B817-938A9EE064BA/Derivates/363F6C60-CAF1-49D6-97C9-36483287C5EC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Kewpie mayonnaise
- 250 g grapeseed oil
- 2 egg yolks
- 2 tsp apple cider vinegar
- 2 tsp rice wine vinegar
- ½ tsp salt
- ¼ tsp wasabi paste
Omelette
- 30 g kale leaves, stems and ribs removed
- 3 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only (see Tips)
- 50 g red onion
- 6 eggs, separated
- 1 lime, juice only
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 500 g water
- 150 g hot smoked salmon, cut into pieces or flaked
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1466.5 kJ / 349 kcal
- Białko
- 20.5 g
- Węglowodany
- 1.3 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.9 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 996.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curried almonds
25 Min
Christmas spice mix
5 Min
Brazilian cheese puffs
20 Min
Five spice chicken with asparagus and pea salad
2h 10min
Brazilian cheese puffs
20 Min
Seeded tahini crackers
1 Std. 10 Min
Savoury herb baked ricotta
2h 40 min
Gluten and grain free bread rolls
1hod. 20min
Buckwheat bread
2hod. 5min
Rosemary and sea salt crackers
35 Min
Sous vide salmon with avocado cream (TM6)
1h 5min
Dukkah eggs with asparagus and feta
30 Min