Wersje kompatybilne
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pickled apple
- 1 green apple, cored and cut into thin slices
- 200 g water
- 80 g white wine vinegar
- 80 g caster sugar
- 3 juniper berries
- ½ tsp whole black peppercorns
Pork belly
- 1200 g pork belly meat, boned and rind scored
- 10 fresh sage leaves
- 5 sprigs fresh thyme
- 1 - 2 tsp sea salt flakes, to rub, plus extra to season
- 1500 g water
- 2 tsp fennel seeds
- 1 tsp juniper berries
- ½ tsp whole black peppercorns
- 8 new baby potatoes, cut into halves
- 8 pickling onions, cut into halves
- 80 g walnut halves
- 3 tsp caster sugar
- 1 egg white, lightly beaten
- 2 pinches ground black pepper, to season
- 300 g red cabbage, finely shredded
- 30 g extra virgin olive oil
- 20 g white wine vinegar
- ½ tsp Dijon mustard
- walnuts, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4625.8 kJ / 1101.4 kcal
- Białko
- 67.6 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 71.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.5 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 1692.7 mg
Alternatywne przepisy
San choy bau (Matt Sinclair)
30 min
Creamy coconut chicken curry (TM6)
30 min
Sticky pork belly with jasmine rice
1 Std.
Chinese pork with vegetables
1 Std. 20 Min
Shredded Lamb ragù
1h 25 min
The Ultimate Guiness Pot Roast
3hod. 25min
Braised Lamb Shanks
3 Std. 35 Min
Sticky sesame chicken
40 min
Thai beef salad
1 Std. 15 Min
Buffalo Chicken Spring Rolls
1h 30min
Ossobuco with orange and fennel salad
2h 45 min
Beef cheek Bourguignon
5 godz. 25 min