Wersje kompatybilne
Neroli Pichy's Pork belly with pickled apple and walnut salad
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pickled apple
- 1 green apple, cored and cut into thin slices
- 200 g water
- 80 g white wine vinegar
- 80 g caster sugar
- 3 juniper berries
- ½ tsp whole black peppercorns
Pork belly
- 1200 g pork belly meat, boned and rind scored
- 10 fresh sage leaves
- 5 sprigs fresh thyme
- 1 - 2 tsp sea salt flakes, to rub, plus extra to season
- 1500 g water
- 2 tsp fennel seeds
- 1 tsp juniper berries
- ½ tsp whole black peppercorns
- 8 new baby potatoes, cut into halves
- 8 pickling onions, cut into halves
- 80 g walnut halves
- 3 tsp caster sugar
- 1 egg white, lightly beaten
- 2 pinches ground black pepper, to season
- 300 g red cabbage, finely shredded
- 30 g extra virgin olive oil
- 20 g white wine vinegar
- ½ tsp Dijon mustard
- walnuts, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4625.8 kJ / 1101.4 kcal
- Białko
- 67.6 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 71.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 20.5 g
- Błonnik
- 7.4 g
- Sód
- 1692.7 mg
Alternatywne przepisy
Apricot Chicken
35 min
Korean fried chicken
4 godz.
Lala's creamy lemon butter chicken
1 godz. 10 min
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55 min
Meatballs in a sticky plum sauce (TM6)
1 godz. 25 min
Chinese pork with vegetables
1 Std. 20 Min
Roast porchetta with fig macadamia stuffing
14 Std.
Hearty Seafood Chowder
1h
Jenny Blake's Sri Lankan spatchcock chicken
4h 15min
Coq au vin blanc with mashed potato
1h 50 min
Crispy-skinned snapper with macadamia cream and spring vegetables
1h
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10min