Wersje kompatybilne
Turkey breast roulade with apple and sage stuffing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Apple sage stuffing
- 2 garlic cloves
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into halves
- 40 g butter
- 2 Granny Smith apples, core removed and cut into eighths
- 8 fresh sage leaves
- 1 tbsp verjuice or white wine vinegar
- 160 g day old bread (approx. 3-4 slices) torn into pieces (3 cm)
- 2 pinches sea salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper, to taste
Turkey roulade
- 4 turkey breast fillet, skinless
- 1 - 2 pinches sea salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper
- 700 g water
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2947 kJ / 702 kcal
- Białko
- 95 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 1384.1 mg
Alternatywne przepisy
Cranberry and rosemary chutney
40min
British spice rub
5 Min
Gin and lime pie
3 Std. 10 Min
Rosemary salt
24h 5min
Curried almonds
25 Min
Herb and garlic dip
10 Min
Butter
10 Min
Gail Kordic's Caramel oranges with sabayon (TM6)
50min
Apricot liqueur
1 Std.
Brazilian cheese puffs
20 Min
Spiced cherry brioche wreath
2 Std. 20 Min
Porcini mushroom salt
5 Min