Urządzenia i Akcesoria
Lamb tikka with spicy eggplant
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 35 min
4 portions
Składniki
Lamb tikka
-
garlic cloves2
-
piece fresh ginger peeled3 cm
-
natural yoghurt200 g
-
paprika1 tsp
-
garam masala2 tsp
-
ground turmeric½ tsp
-
salt1 tsp
-
lamb rump steaks trimmed (approx. 600 g x 2 cm thickness)6
Spicy eggplant
-
garlic cloves2
-
fresh bird's eye chilli trimmed1
-
brown onion cut into eighths, segments separated150 g
-
olive oil50 g
-
mustard seeds1 tsp
-
ground coriander1 tsp
-
eggplant trimmed, quartered and cut into pieces (3 cm)300 - 350 g
-
canned chopped tomatoes400 g
-
salt1 tsp
-
Lebanese cucumber peeled, deseeded and cut into slices½
-
natural yoghurt to serve
-
fresh mint leaves, for garnishing
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
1412.7 mg
Białko
66.3 g
Kalorie
5815.1 kJ /
1389.8 kcal
Tłuszcz
114.8 g
Błonnik
5.8 g
Tłuszcz nasycony
47.1 g
Węglowodany
20.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Beef Rendang
1 godz. 35 min
Crunchy broccoli salad with speck (TM6)
10 min
Chicken with almonds
45 min
Moroccan lamb with couscous
1 godz. 50 min
Mediterranean chicken with sundried tomato, onion and risoni
1 godz. 35 min
Spicy chicken with fragrant coconut rice
1 godz. 45 min
Creamy beef curry and rice
1 godz. 15 min
Moroccan lamb burgers with harissa yoghurt dressing
1 godz. 5 min
Sous vide steak with bean puree and chimichurri (Diabetes)
2 godz. 10 min
Spiced red lentil and chicken soup (Diabetes)
30 min
Marinated chicken with salsa
40 min
Souvlaki lamb couscous salad
25 min