Korean beef lettuce cups with pickles (Diabetes, TM6)
TM6

Korean beef lettuce cups with pickles (Diabetes, TM6)

4.5 (8 ocen)

Składniki

Pickles

  • 240 g green cabbage, thinly sliced
  • 140 g carrot (approx. 1), peeled and thinly grated
  • 1 fresh long red chilli, cut into thin slices and deseeded, if preferred
  • 2 tbsp rice wine vinegar
  • 1 tbsp caster sugar

Rice

  • 200 g doongara rice, brown (see Tips)
  • 1000 g water

Korean beef

  • 300 grams sirloin steak, beef, trimmed and thinly sliced
  • 2 fresh red chillies, cut into halves and deseeded if preferred
  • 1 piece fresh lemongrass (approx. 4 cm)
  • 6 garlic cloves
  • 4 cm piece fresh ginger, peeled
  • 40 g water
  • 6 tsp salt-reduced soy sauce
  • 2 tsp sesame oil
  • 20 g rice bran oil
  • 12 baby cos lettuce leaves
  • 12 sprigs fresh coriander, leaves only
  • 2 fresh long red chillies, cut into thin slices and deseeded, if preferred
  • 80 g fresh bean sprouts
  • 1 lime, cut into wedges, to serve

Wartości odżywcze
na 1 portion
Kalorie
1527.5 kJ / 365 kcal
Białko
23.8 g
Węglowodany
36.8 g
Tłuszcz
11.3 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Błonnik
8.8 g
Sód
360 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy