
Urządzenia i Akcesoria
Granola z czarnym bzem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
1350 g
Składniki
-
50 g rodzynek, złotych (królewskich)
-
100 g miechunki, suszonej
-
50 g owoców czarnego bzu, suszonych
-
30 g kwiatów czarnego bzu, suszonych
-
150 g soku jabłkowego tłoczonego na zimno
-
150 g miodu lipowego
-
15 g oleju
-
½ łyżeczki soli
-
400 g płatków jęczmiennych
-
100 g migdałów, blanszowanych
-
100 g migdałów, w płatkach
-
150 g słonecznika łuskanego
-
50 g pestek dyni
-
50 g ziaren sezamu, białego
-
50 g siemienia lnianego złotego
Wartości odżywcze na 100 g
Kalorie
387.7 kcal /
1622 kJ
Białko
11.5 g
Tłuszcz
19.4 g
Węglowodany
46.3 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Sód
106 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NAJLEPSZE GRANOLE
9 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Agrestowy chutney
40 min
Galaretka wiśniowo-bananowa
25 min
Żujki truskawkowo-malinowe
3 godz. 45 min
Gołąbki z liści winogron z kaszą jaglaną
1 godz. 30 min
Granola wytrawna
1 godz. 35 min
Zupa z dyni piżmowej, ryba z ryżem i warzywami oraz owoce z kruszonką
1 godz.
Parfait z pestek dyni
6 godz. 25 min
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
12 godz. 30 min
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1 godz. 20 min
Pulpety perłowe z ryżem
2 godz.
Granola
1 godz. 40 min
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 min