Urządzenia i Akcesoria
Granola z czarnym bzem
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
1350 g
Składniki
-
50 g rodzynek, złotych (królewskich)
-
100 g miechunki, suszonej
-
50 g owoców czarnego bzu, suszonych
-
30 g kwiatów czarnego bzu, suszonych
-
150 g soku z owoców czarnego bzu150 g soku jabłkowego tłoczonego na zimno
-
150 g miodu akacjowego150 g miodu lipowego
-
15 g oleju
-
½ łyżeczki soli
-
400 g płatków jęczmiennych
-
100 g migdałów, blanszowanych
-
100 g migdałów, w płatkach
-
150 g słonecznika łuskanego
-
50 g pestek dyni
-
50 g ziaren sezamu, białego
-
50 g siemienia lnianego złotego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
106 mg
Białko
11.5 g
Kalorie
1622 kJ /
387.7 kcal
Tłuszcz
19.4 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
46.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NAJLEPSZE GRANOLE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Adżika
40 Min
Deser owocowy z jogurtem naturalnym i domową granolą
1 Std. 20 Min
Granola śliwkowa bez cukru
2 Std.
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24 Std. 15 Min
Mrożona kostka z musem truskawkowym
5 Std. 30 Min
Mieszanka do wypieku chleba proteinowego
10 Min
Agrestowy chutney
40 Min
Prowansalski baton z migdałami i miodem
4 Std. 40 Min
Bhapa doi - bengalski deser jogurtowy
1 Std. 40 Min
Granola wytrawna
1 Std. 35 Min
Wytrawny keks migdałowy z oliwkami i suszonymi pomidorami
14 Std. 50 Min
Galaretka wiśniowo-bananowa
25 Min