Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g rodzynek, złotych (królewskich)
- 100 g miechunki, suszonej
- 50 g owoców czarnego bzu, suszonych
- 30 g kwiatów czarnego bzu, suszonych
-
150
g soku jabłkowego, tłoczonego na zimno
lub 150 g soku z owoców czarnego bzu -
150
g miodu lipowego
lub 150 g miodu akacjowego - 15 g oleju
- ½ łyżeczki soli
- 400 g płatków jęczmiennych
- 100 g migdałów, blanszowanych
- 100 g migdałów, w płatkach
- 150 g słonecznika łuskanego
- 50 g pestek dyni
- 50 g ziaren sezamu, białego
- 50 g siemienia lnianego złotego
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1622 kJ / 387.7 kcal
- Białko
- 11.5 g
- Węglowodany
- 46.3 g
- Tłuszcz
- 19.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 9.5 g
- Sód
- 106 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Granola wytrawna
1h 35 min.
Surowa „ricotta” z orzechów macadamia (dieta raw)
24h 15 min
Mieszanka do wypieku chleba kakaowego z bakaliami
10min
Biscotti z migdałami i gruszki w syropie
4h 50min
Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami
1 godz. 20 min
Granola truskawkowo-miętowa
1 godz. 45 min
Galaretka wiśniowo-bananowa
25 min
Agrestowy chutney
40 min
Galaretka brzoskwiniowo-borówkowa (bez cukru)
20 min
Granola podstawowa
1 godz. 45 min
Parfait z pestek dyni
6u. 25min