
Urządzenia i Akcesoria
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 sztuk
Składniki
Mus śliwkowy z karobem
-
śliwek węgierek dojrzałych, bez pestek, przekrojonych na pół500 g
-
daktyli, suszonych, bez pestek50 - 70 g
-
wody40 g
-
karobu, mielonego10 - 15 g
-
wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)50 - 70 g
Muffiny
-
kaszy jaglanej60 g
-
wody700 g
-
oleju kokosowego płynnego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy75 g
-
daktyli, suszonych, bez pestek100 g
-
cukru trzcinowego muscovado50 g
-
napoju ryżowego135 g
-
mąki ryżowej75 g
-
mąki ziemniaczanej75 g
-
proszku do pieczenia, bezglutenowego1 łyżeczka
-
sody oczyszczonej¾ łyżeczki
-
karobu, mielonego1 łyżka
-
cukier puder (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
204.6 kcal /
856 kJ
Białko
1.8 g
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
36.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
117.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska