
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mus śliwkowy z karobem
-
500
g śliwek węgierek dojrzałych, bez pestek, przekrojonych na pół
lub 500 g śliwek węgierek mrożonych, uprzednio rozmrożonych, bez pestek, przekrojonych na pół - 50 - 70 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 40 g wody
- 10 - 15 g karobu, mielonego
- 50 - 70 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
Muffiny
- 60 g kaszy jaglanej
- 700 g wody
- 75 g oleju kokosowego płynnego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 100 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 50 g cukru trzcinowego muscovado
- 135 g napoju ryżowego
- 75 g mąki ryżowej
- 75 g mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
- ¾ łyżeczki sody oczyszczonej
- 1 łyżka karobu, mielonego
- cukier puder do dekoracji (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 204.6 kcal / 856 kJ
- Białko
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 6.8 g
- Węglowodany
- 36.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.5 g
- Sód
- 117.3 mg