Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym

Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym

3.7 29 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 sztuk

Składniki

Mus śliwkowy z karobem
  • śliwek węgierek dojrzałych, bez pestek, przekrojonych na pół
    500 g
    500 g śliwek węgierek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, bez pestek, przekrojonych na pół
  • daktyli, suszonych, bez pestek
    50 - 70 g
  • wody
    40 g
  • karobu, mielonego
    10 - 15 g
  • wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
    50 - 70 g
Muffiny
  • kaszy jaglanej
    60 g
  • wody
    700 g
  • oleju kokosowego płynnego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
    75 g
  • daktyli, suszonych, bez pestek
    100 g
  • cukru trzcinowego muscovado
    50 g
  • napoju ryżowego
    135 g
  • mąki ryżowej
    75 g
  • mąki ziemniaczanej
    75 g
  • proszku do pieczenia, bezglutenowego
    1 łyżeczka
  • sody oczyszczonej
    ¾ łyżeczki
  • karobu, mielonego
    1 łyżka
  • cukier puder (opcjonalnie) do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 204.6 kcal / 856 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 36.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 117.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...