Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g orzechów laskowych
- 310 g migdałów, ze skórką
- 200 g ziaren orkiszu
- 300 g mąki tortowej
- 20 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 40 g miodu
- 320 g wody
- 50 g płatków owsianych, plus dodatkowa ilość do posypania bajgli
- 20 g oleju słonecznikowego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
- 100 g żurawiny, suszonej
- ¾ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
- ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 sztukę
- Kalorie
- 1664 kJ / 398 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 43 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 8.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Batony z orzeszkami ziemnymi
1h 30min
Ciasteczka migdałowo-kokosowe z czekoladą (bez cukru)
35 Min
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1h 20min
Chałka z kardamonem
2 godz. 40 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 Min
Krakersy z sezamem i makiem
40 Min
Owsiane batoniki z batatami
55 dk
Batony wiśniowo-cynamonowe z granolą
1h 50min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 Min
Chleb gryczano-migdałowy z nasionami (bez glutenu)
2h
Bajgle z makiem
1 godz. 25 min