Bajgle musli z masłem migdałowym

Bajgle musli z masłem migdałowym

4.6 41 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 sztuk

Składniki

  • 60 g orzechów laskowych
  • 310 g migdałów, ze skórką
  • 200 g ziaren orkiszu
  • 300 g mąki tortowej
  • 20 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 40 g miodu
  • 320 g wody
  • 50 g płatków owsianych plus dodatkowa ilość do posypania bajgli
  • 20 g oleju słonecznikowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski
  • 100 g żurawiny, suszonej
  • ¾ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki kardamonu, mielonego
  • ¼ łyżeczki cynamonu, mielonego

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 11 g
Kalorie 1664 kJ / 398 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 8.3 g
Węglowodany 43 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...