
Urządzenia i Akcesoria
Bajgle musli z masłem migdałowym
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 sztuk
Składniki
-
orzechów laskowych60 g
-
migdałów, ze skórką310 g
-
ziaren orkiszu200 g
-
mąki tortowej300 g
-
drożdży świeżych pokruszonych20 g
-
miodu40 g
-
wody320 g
-
płatków owsianych plus dodatkowa ilość do posypania bajgli50 g
-
oleju słonecznikowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia miski20 g
-
żurawiny, suszonej100 g
-
soli¾ łyżeczki
-
kardamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
398 kcal /
1664 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
20 g
Węglowodany
43 g
Błonnik
8.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEKĄSKI
10 Przepisów
Polska
Polska