Urządzenia i Akcesoria
Wegańskie bezy
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 2 godz. 45 min
36 sztuk
Składniki
-
230 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby) z 2 puszek, schłodzonej 8-12 godz.
-
1 szczypta soli
-
1 łyżeczka octu jabłkowego
-
200 g cukru pudru
-
1 łyżeczka skrobi ziemniaczanej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
4.2 mg
Białko
0.3 g
Kalorie
113.1 kJ /
27 kcal
Tłuszcz
0 g
Węglowodany
6.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WEGE ENERGIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pizza z wegańskim "serem" z ziemniaków
1 godz. 40 min
Falafele z łodygami natki pietruszki i kolendry
9 godz. 30 min
Wegańskie masło z aquafabą
2 godz. 25 min
Wegańskie brownie
2 godz. 45 min
Wegańskie bezy z kremem migdałowo-kokosowym i mango z kolendrą
8 godz.
Wegański burger bezglutenowy z portobello
1 godz.
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Spread czekoladowo-orzechowy
12 godz. 10 min
Koncentrat bulionu wegańskiego
20 min
Wegański majonez
15 min
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 godz. 40 min
Wegańskie naleśniki
50 min