Urządzenia i Akcesoria
Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 48 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
20 g korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry
-
20 - 25 g cebulek perłowych obranych
-
600 g białego octu winnego
-
250 g marchewki pokrojonej w słupki (4 mm x 8 cm)
-
8 - 12 zielonych papryczek chili, świeżych małych, bez gniazd nasiennych (patrz wskazówka)
-
6 ząbków czosnku pokrojonych w 2-3 mm plastry
-
1 - 2 łyżki czarnej gorczycy
-
1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka cukru
-
2 szczypta kurkuma, suszona, mielona
-
¼ łyżeczki soli
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
80.6 mg
Białko
1.6 g
Kalorie
215.5 kJ /
51.5 kcal
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
8.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Harissa
45 min
Roladki z bakłażana z pastą orzechową
50 min
Chutney BBQ z whisky
1 godz. 35 min
Ketchup imbirowo-pomarańczowy
30 min
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 godz. 30 min
Orientalny chutney z moreli
1 godz. 30 min
Arabska mieszanka przypraw
5 min
Szaszłyki z miecznika z sosem teriyaki
40 min
Azjatyckie curry z dynią i żeberkami
1 godz. 40 min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 godz. 20 min
Majonez japoński (kewpie)
15 min
Nalewka ziołowa
504 godz. 55 min