
Urządzenia i Akcesoria
Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 48 godz. 30 min
10 porcji
Składniki
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry20 g
-
cebulek perłowych obranych20 - 25 g
-
białego octu winnego600 g
-
marchewki pokrojonej w słupki (4 mm x 8 cm)250 g
-
zielonych papryczek chili, świeżych małych, bez gniazd nasiennych (patrz wskazówka)8 - 12
-
ząbków czosnku pokrojonych w 2-3 mm plastry6
-
czarnej gorczycy1 - 2 łyżki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
cukru1 łyżeczka
-
kurkuma, suszona, mielona2 szczypta
-
soli¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
51.5 kcal /
215.5 kJ
Białko
1.6 g
Tłuszcz
0.5 g
Węglowodany
8.7 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Sód
80.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska