Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)
TM6 TM5

Lankijskie piklowane warzywa (Achcharu)

5.0 (5 ocen)

Składniki

  • 20 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 20 - 25 g cebulek perłowych, obranych
  • 600 g białego octu winnego
  • 250 g marchewki, pokrojonej w słupki (4 mm x 8 cm)
  • 8 - 12 zielonych papryczek chili, świeżych, małych, bez gniazd nasiennych (patrz wskazówka)
  • 6 ząbków czosnku, pokrojonych w 2-3 mm plastry
  • 1 - 2 łyżki czarnej gorczycy
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • 2 szczypta kurkuma, suszona, mielona
  • ¼ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
215.5 kJ / 51.5 kcal
Białko
1.6 g
Węglowodany
8.7 g
Tłuszcz
0.5 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Błonnik
1.7 g
Sód
80.6 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy