
Urządzenia i Akcesoria
Marmolada pomarańczowo-daktylowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 słoiki
Składniki
-
pomarańczy (ok. 3 duże szt.), obranych, bez białych błonek, pokrojonych na kawałki500 g
-
cytryna obrana, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki1
-
daktyli, suszonych, bez pestek miękkich (patrz wskazówka)500 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego200 g
-
wody100 g
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
1198.4 kcal /
5014.2 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
0.9 g
Węglowodany
317.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DŻEMY I MARMOLADY
8 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Ciasteczka amaretti
1h 10min
Babka drożdżowa Panettone
3h
Granola wytrawna
1h 35min
Dżem z melona
30min
Dżem o smaku Piña colada
30min
Dżem z suszonych fig i moreli
40min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40min
Powidła owocowe
1h 35min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45min
Konfitura ananasowa z wanilią
35min
Szybka konfitura z cytrusów
1h 30min