Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pomarańczy (ok. 3 duże szt.), obranych, bez białych błonek, pokrojonych na kawałki
- 1 cytryna, obrana, pokrojona na kawałki
- 500 g daktyli, suszonych, bez pestek, namoczonych (patrz wskazówka)
- 200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 100 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 3519 kJ / 841 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 201.6 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybka konfitura z cytrusów
1 godz. 30 min
Chutney z jabłek
1h 20 min
Orientalny chutney z moreli
1 godz. 30 min
Chutney truskawkowy
50min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2h 30 min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35min
Powidła owocowe
1óra 35p
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Konfitura jabłkowa z migdałami
1 godz. 30 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15 min
Konfitura ananasowa z wanilią
35min