Marmolada pomarańczowo-daktylowa

Marmolada pomarańczowo-daktylowa

4.7 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 słoiki

Składniki

  • pomarańczy (ok. 3 duże szt.), obranych, bez białych błonek, pokrojonych na kawałki
    500 g
  • cytryna obrana, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
    1
  • daktyli, suszonych, bez pestek miękkich (patrz wskazówka)
    500 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    200 g
  • wody
    100 g

Wartości odżywcze na 1 słoik

Kalorie 1198.4 kcal / 5014.2 kJ
Białko 7.2 g
Tłuszcz 0.9 g
Węglowodany 317.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...