Marmolada pomarańczowo-daktylowa
TM6 TM5

Marmolada pomarańczowo-daktylowa

4.7 ( 19 ocen )

Składniki

  • 500 g pomarańczy (ok. 3 duże szt.), obranych, bez białych błonek, pokrojonych na kawałki
  • 1 cytryna obrana, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
  • 500 g daktyli, suszonych, bez pestek miękkich (patrz wskazówka)
  • 200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 100 g wody

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
1198.4 kcal / 5014.2 kJ
Białko
7.2 g
Tłuszcz
0.9 g
Węglowodany
317.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy