Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pomarańczy (ok. 3 duże szt.), obranych, bez białych błonek, pokrojonych na kawałki
- 1 cytryna, obrana, pokrojona na kawałki
- 500 g daktyli, suszonych, bez pestek, namoczonych (patrz wskazówka)
- 200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 100 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 3519 kJ / 841 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 201.6 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Konfitura ananasowa z wanilią
35 min
Dżem z suszonych fig i moreli
40min
Dżem z melona
30 min
Dżem o smaku Piña colada
30 min
Dżem z jabłek i kiwi
40min
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40min
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 Std. 30 Min
Dżem z ciemnych winogron
1 Std. 50 Min
Dżem z winogron
30 min
Dżem z kiwi i mleczka kokosowego
15min
Dżem z jabłek i winogron
45min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45min