
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pomarańczy (ok. 3 duże szt.), obranych, bez białych błonek, pokrojonych na kawałki
- 1 cytryna obrana, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
- 500 g daktyli, suszonych, bez pestek miękkich (patrz wskazówka)
- 200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 100 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 1198.4 kcal / 5014.2 kJ
- Białko
- 7.2 g
- Tłuszcz
- 0.9 g
- Węglowodany
- 317.8 g