Marmolada pomarańczowo-daktylowa

Marmolada pomarańczowo-daktylowa

4.7 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 słoiki

Składniki

  • 500 g pomarańczy (ok. 3 duże szt.), obranych, bez białych błonek, pokrojonych na kawałki
  • 1 cytryna obrana, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
  • 500 g daktyli, suszonych, bez pestek miękkich (patrz wskazówka)
  • 200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 100 g wody

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 słoik

Białko 7.2 g
Kalorie 5014.2 kJ / 1198.4 kcal
Tłuszcz 0.9 g
Węglowodany 317.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...