Mazurek bezglutenowy
TM6 TM5

Mazurek bezglutenowy

3.8 ( 54 oceny )

Składniki

Ciasto

  • 170 g masła pokrojonego na kawałki
  • 150 g mąki kukurydzianej
  • 100 g mąki ryżowej
  • 100 g mąki ziemniaczanej
  • 2 żółtka
  • 80 - 100 g cukru
  • 1 łyżka śmietany, 18% tłuszczu

Masa czekoladowa

  • 350 - 400 g masy kajmakowej (masy krówkowej), bezglutenowej
  • 150 - 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao bezglutenowej, pokrojonej na kawałki
  • 50 g masła pokrojonego na kawałki
  • 100 - 120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • bakalie do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
331 kcal / 1387 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
18.2 g
Węglowodany
39.4 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy