
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 170 g masła, pokrojonego na kawałki
- 150 g mąki kukurydzianej
- 100 g mąki ryżowej
- 100 g mąki ziemniaczanej
- 2 żółtka
- 80 - 100 g cukru
- 1 łyżka śmietany, 18% tłuszczu
Masa czekoladowa
- 350 - 400 g masy kajmakowej (masy krówkowej), bezglutenowej
- 150 - 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, bezglutenowej, pokrojonej na kawałki
- 50 g masła, pokrojonego na kawałki
- 100 - 120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- bakalie, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1387 kJ / 331 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 Std.
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2h 50min
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1h 10min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2h 25min
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min
Biszkopt migdałowy (bezglutenowy)
4h
Magdalenki (bez glutenu)
1 Std.
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Bezglutenowy spód do tarty
35 Min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Kukurydziany biszkopt z owocami
1 Std.
Focaccia (bez glutenu)
1 Std.