Mazurek bezglutenowy
TM5 TM6

Mazurek bezglutenowy

3.8 (51 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 170 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 150 g mąki kukurydzianej
  • 100 g mąki ryżowej
  • 100 g mąki ziemniaczanej
  • 2 żółtka
  • 80 - 100 g cukru
  • 1 łyżka śmietany, 18% tłuszczu

Masa czekoladowa

  • 350 - 400 g masy kajmakowej (masy krówkowej), bezglutenowej
  • 150 - 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, bezglutenowej, pokrojonej na kawałki
  • 50 g masła, pokrojonego na kawałki
  • 100 - 120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • bakalie, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1387 kJ / 331 kcal
Białko
3.3 g
Węglowodany
39.4 g
Tłuszcz
18.2 g
Błonnik
0.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy