Urządzenia i Akcesoria
Mazurek bezglutenowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
16 porcji
Składniki
Ciasto
-
170 g masła pokrojonego na kawałki
-
150 g mąki kukurydzianej
-
100 g mąki ryżowej
-
100 g mąki ziemniaczanej
-
2 żółtka
-
80 - 100 g cukru
-
1 łyżka śmietany, 18% tłuszczu
Masa czekoladowa
-
350 - 400 g masy kajmakowej (masy krówkowej), bezglutenowej
-
150 - 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao bezglutenowej, pokrojonej na kawałki
-
50 g masła pokrojonego na kawałki
-
100 - 120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
bakalie do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.3 g
Kalorie
1387 kJ /
331 kcal
Tłuszcz
18.2 g
Błonnik
0.7 g
Węglowodany
39.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowy spód do tarty
35 min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 godz. 45 min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min
Pizza bezglutenowa z szynką parmeńską i rukolą
1 godz. 30 min
Ekspresowy chleb bezglutenowy
2 godz. 25 min
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min