
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 170 g masła pokrojonego na kawałki
- 150 g mąki kukurydzianej
- 100 g mąki ryżowej
- 100 g mąki ziemniaczanej
- 2 żółtka
- 80 - 100 g cukru
- 1 łyżka śmietany, 18% tłuszczu
Masa czekoladowa
- 350 - 400 g masy kajmakowej (masy krówkowej), bezglutenowej
- 150 - 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao bezglutenowej, pokrojonej na kawałki
- 50 g masła pokrojonego na kawałki
- 100 - 120 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- bakalie do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 331 kcal / 1387 kJ
- Białko
- 3.3 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Węglowodany
- 39.4 g
- Błonnik
- 0.7 g