
Urządzenia i Akcesoria
Mazurek bezglutenowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
16 porcji
Składniki
Ciasto
-
masła pokrojonego na kawałki170 g
-
mąki kukurydzianej150 g
-
mąki ryżowej100 g
-
mąki ziemniaczanej100 g
-
żółtka2
-
cukru80 - 100 g
-
śmietany, 18% tłuszczu1 łyżka
Masa czekoladowa
-
masy kajmakowej (masy krówkowej), bezglutenowej350 - 400 g
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao bezglutenowej, pokrojonej na kawałki150 - 200 g
-
masła pokrojonego na kawałki50 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu100 - 120 g
-
bakalie do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
331 kcal /
1387 kJ
Białko
3.3 g
Tłuszcz
18.2 g
Węglowodany
39.4 g
Błonnik
0.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC
10 Przepisów
Polska
Polska