Urządzenia i Akcesoria
Lasagne z domową ricottą i zielonymi warzywami
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz.
4 porcje
Składniki
Makaron lasagne
-
200 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i makaronu
-
2 jajka
Domowa ricotta ze szpinakiem i miętą
-
1500 g mleka
-
40 g octu spirytusowego
-
skórkę otartą z cytryny (0,5-1 szt.), ekologiczną, bez białych błonek
-
8 liści mięty, świeżych
-
20 g liści szpinaku, świeżych
-
1 szczypta soli
Masa cukiniowo-groszkowa
-
1 ząbek czosnku
-
500 g cukinii pokrojonej na kawałki
-
40 g oliwy z oliwek
-
100 g zielonego groszku, mrożonego
-
½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
60 g białego wina, wytrawnego
-
2 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
Beszamel parmezanowy
-
oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia naczynia
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
500 g mleka
-
50 g mąki pszennej
-
30 g masła miękkiego
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
liście mięty, świeże ilość do dekoracji
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
38 g
Kalorie
3844 kJ /
915 kcal
Tłuszcz
48 g
Błonnik
6 g
Węglowodany
81 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NIEDZIELNY WŁOSKI LUNCH
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Lasagne z topinamburem
1 Std. 20 Min
Ravioli z nadzieniem z serów i szynki
1 Std. 20 Min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 Std. 45 Min
Szybkie zapiekane gnocchi z sosem pomidorowym
30 Min
Cappellacci z dynią
2 Std.
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 Std. 20 Min
Naleśniki zapiekane z kurkami i ricottą
1 Std. 10 Min
Gnocchi buraczane
30 Min
Tagliatelle z pesto z bobu
30 Min
Burger grzybowo-jaglany
2 Std. 30 Min
Cannelloni z farszem z karczochów i sosem pomidorowym
1 Std. 35 Min
Lasagne z bakłażanem i ricottą na parze
1 Std. 25 Min