Urządzenia i Akcesoria
Kokosowe pittu (danie z mąki ryżowej i kokosa)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porcje
Składniki
-
120 g wiórków kokosowych
-
wrząca woda do namoczenia
-
250 g ryżu białego, długoziarnistego
-
masło do natłuszczenia
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
500 g wody plus dodatkowo 2-3 łyżki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
383.1 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1782.9 kJ /
426.1 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
17.3 g
Węglowodany
57.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40 min
Sałatka z czerwonej kapusty, komosy ryżowej i wegetariańskich kiełbas
35 min
Waniliowy napój ryżowy
1 godz.
Słodkie bułeczki z nadzieniem z czarnego sezamu
1 godz. 30 min
Zielony rosół kolagenowy
7 godz. 15 min
Japoński biszkopt miodowy (Kasutera)
1 godz. 50 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Ryżowo-kokosowe kulki (arancini) nadziewane suszonymi śliwkami
1 godz. 20 min
Sundal z ciecierzycy
6 godz. 45 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Zupa miso, owoce morza w sake z ryżem
1 godz. 5 min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 godz. 30 min