Urządzenia i Akcesoria
Kokosowe pittu (danie z mąki ryżowej i kokosa)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porcje
Składniki
-
120 g wiórków kokosowych
-
wrząca woda do namoczenia
-
250 g ryżu białego, długoziarnistego
-
masło do natłuszczenia
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
500 g wody plus dodatkowo 2-3 łyżki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
383.1 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1782.9 kJ /
426.1 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
17.3 g
Węglowodany
57.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa pomidorowa z ciecierzycą i kaftami
45 min
Zupa Pho
1 godz. 20 min
Meksykańska zupa limonkowa z kurczakiem
1 godz.
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2 godz. 45 min
Ziemniaki w pomidorach z orientalnymi przyprawami
1 godz. 10 min
Lody migdałowe (bez cukru)
12 godz. 45 min
Focaccia (bez glutenu)
1 godz.
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4 godz. 15 min
Surowa mrożona kostka czekoladowa (dieta raw)
4 godz. 30 min
Placki z mąki kokosowej
30 min
Rożki kokosowo-migdałowe
1 godz. 20 min
Lody orzechowe
12 godz. 45 min