Urządzenia i Akcesoria
Kokosowe pittu (danie z mąki ryżowej i kokosa)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 3 godz.
4 porcje
Składniki
-
120 g wiórków kokosowych
-
wrząca woda do namoczenia
-
250 g ryżu białego, długoziarnistego
-
masło do natłuszczenia
-
½ - ¾ łyżeczki soli
-
500 g wody plus dodatkowo 2-3 łyżki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
383.1 mg
Białko
6.5 g
Kalorie
1782.9 kJ /
426.1 kcal
Tłuszcz
19.8 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
17.3 g
Węglowodany
57.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA SRI LANKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
1 godz. 10 min
Słodkie bułeczki z nadzieniem z czarnego sezamu
1 godz. 30 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 godz. 20 min
Bułeczki mleczne bez mąki
45 min
Magdalenki (bez glutenu)
1 godz.
Ślimaczki drożdżowe z pastą sezamową
2 godz.
Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe
55 min
Bagietki bezglutenowe na piwie
15 godz.
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1 godz. 5 min
Bezglutenowy chlebek arabski
1 godz. 50 min
Bezglutenowy chleb ziemniaczany z czarnym sezamem
3 godz. 10 min