
Urządzenia i Akcesoria
Wielkopolskie naleśniki piwne z nadzieniem jarmużowo-ziemniaczanym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
Ciasto piwne
-
jajka2
-
piwa (patrz wskazówka)300 g
-
mąki pszennej170 - 180 g
-
oliwy z oliwek1 łyżka
-
brandy1 łyżka
-
tymianku, suszonego¼ - ½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
soli1 szczypta
Nadzienie jarmużowo-ziemniaczane
-
jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki, bez twardych części300 g
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych w 1-1,5 cm kostkę200 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
olej ilość do smażenia naleśników
-
kiełbasy wieprzowej, wędzonej pokrojonej w 1-1,5 cm kostkę150 - 200 g
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
śmietany, 18% tłuszczu200 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej1 szczypta
-
ziela angielskiego, mielonego1 szczypta
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
630.7 kcal /
2639 kJ
Białko
19.4 g
Tłuszcz
33.8 g
Węglowodany
57.2 g
Błonnik
5.7 g
Tłuszcz nasycony
10.9 g
Sód
776 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska