Urządzenia i Akcesoria
Litewskie bliny pszenno-owsiane
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
350 g wody
-
350 g mleka
-
150 g płatków owsianych górskich
-
200 g mąki pszennej
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 jajka
-
½ łyżeczki cukru
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
olej rzepakowy do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.8 g
Kalorie
1290.2 kJ /
308.2 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
45.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Podhalańskie moskole
1 godz.
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Cynamonowe smores
1 godz. 50 min
Babka drożdżowa Panettone
3 godz.
Parathas nadziewane kalafiorem
55 min
Grecka bougatsa z kremem
4 godz. 45 min
Pissaladière - francuska pizza
1 godz. 20 min
Forszmak klasyczny
1 godz. 35 min
Pamoczka grodzieńska
5 min
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
40 min
Podpłomyki w libańskim stylu
2 godz. 20 min
Hotteok (drożdżowe, nadziewane placki na słodko)
1 godz. 30 min