Urządzenia i Akcesoria
Litewskie bliny pszenno-owsiane
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
350 g wody
-
350 g mleka
-
150 g płatków owsianych górskich
-
200 g mąki pszennej
-
15 g drożdży świeżych pokruszonych
-
2 jajka
-
½ łyżeczki cukru
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
olej rzepakowy do smażenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10.8 g
Kalorie
1290.2 kJ /
308.2 kcal
Tłuszcz
10.1 g
Błonnik
2.7 g
Węglowodany
45.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Frittata ze szparagami
50 Min
Pamoczka grodzieńska
5 Min
Gofry ziemniaczane z dodatkiem szparagów i jajka w koszulce
4 Std. 5 Min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 Std. 40 Min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 Std. 20 Min
Cepeliny z serem
24 Std. 50 Min
Placki z otrębów owsianych
2 Std. 40 Min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 Std. 10 Min
Chlebek jabłkowy
5 Std. 30 Min
Małdrzyki krakowskie
25 Min
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1 Std.
Omlet cesarski (Kaiserschmarrn)
25 Min