![Litewskie bliny pszenno-owsiane Litewskie bliny pszenno-owsiane](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/239935.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g wody
- 350 g mleka
- 150 g płatków owsianych, górskich
- 200 g mąki pszennej
- 15 g drożdży świeżych, pokruszonych
- 2 jajka
- ½ łyżeczki cukru
- ½ - 1 łyżeczka soli
- olej rzepakowy, do smażenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1290.2 kJ / 308.2 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 45.8 g
- Tłuszcz
- 10.1 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gofry a'la frittata
1 godz. 20 min
Pamoczka grodzieńska
5min
Ażurowe naleśniki ziołowe ze szparagami i szynką
1h
Placuszki z kukurydzą i kolendrą
50 Min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 godz.
Gofry ziemniaczane z dodatkiem szparagów i jajka w koszulce
4 godz. 5 min
Bliny z musem koperkowym i łososiem
1 godz. 10 min
Żytnie chlebki z bananem
1h 55min
Bliny z paprykowym ragout
2 godz.
Staropolskie naleśniki drożdżowe
1h
Zielona owsianka
30 Min
Omlet cesarski
25 Min