
Urządzenia i Akcesoria
Litewskie bliny pszenno-owsiane
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
wody350 g
-
mleka350 g
-
płatków owsianych górskich150 g
-
mąki pszennej200 g
-
drożdży świeżych pokruszonych15 g
-
jajka2
-
cukru½ łyżeczki
-
soli½ - 1 łyżeczka
-
olej rzepakowy do smażenia
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
308.2 kcal /
1290.2 kJ
Białko
10.8 g
Tłuszcz
10.1 g
Węglowodany
45.8 g
Błonnik
2.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KUCHNIA KRESOWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Banany smażone w cieście
40 min
Sardyńska zapiekanka ziemniaczana
1 godz. 20 min
Pamoczka grodzieńska
5 min
Słodkie bułeczki (Navettes)
2 godz.
Ziemniaczane podpłomyki
13 godz.
Pilaw z rodzynkami i orzeszkami piniowymi
40 min
Suflet serowy szybki
55 min
Gofry a'la frittata
1 godz. 20 min
Zapiekany biały ser z jabłkami
55 min
Gofry ziemniaczane z dodatkiem szparagów i jajka w koszulce
4 godz. 5 min
Podhalańskie moskole
1 godz.
Hiszpański omlet ziemniaczany
40 min