
Urządzenia i Akcesoria
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Placek z ciecierzycy
-
ciecierzycy, suszonej280 g
-
wody200 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy i dłoni50 g
-
soli½ łyżeczki
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
ziaren sezamu1 łyżka
Warzywny dip curry
-
oliwy z oliwek30 g
-
nasion kolendry½ łyżeczki
-
nasion kminu rzymskiego½ łyżeczki
-
curry, mielonego1 łyżeczka
-
czosnku, mielonego1 łyżeczka
-
bakłażana pokrojonego w 1 cm kostkę100 g
-
cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę100 g
-
krojonych pomidorów, z puszki80 g
-
soli½ łyżeczki
-
kolendry, świeżej tylko liście, posiekanej1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
480 kcal /
2011 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
12.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska