Urządzenia i Akcesoria
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Placek z ciecierzycy
-
280 g ciecierzycy, suszonej
-
200 g wody
-
50 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy i dłoni
-
½ łyżeczki soli
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia
-
oliwa z oliwek ilość do natłuszczenia i dłoni
-
1 łyżka ziaren sezamu
Warzywny dip curry
-
30 g oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki nasion kolendry
-
½ łyżeczki nasion kminu rzymskiego
-
1 łyżeczka curry, mielonego
-
1 łyżeczkę czosnku, granulowanego
-
100 g bakłażana pokrojonego w 1 cm kostkę
-
100 g cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
-
80 g krojonych pomidorów, z puszki
-
½ łyżeczki soli
-
kolendra, świeża tylko liście, posiekane, do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
15 g
Kalorie
2011 kJ /
480 kcal
Tłuszcz
29 g
Błonnik
12.3 g
Węglowodany
35 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Sałatka z zielonej soczewicy
45 min
Pasta z czerwonej fasoli z czarnuszką
5 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Sałatka na ciepło z komosy ryżowej, cukinii i marchewki (bez glutenu)
30 min
Placek z hummusem z cieciorki
20 min
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Pasta z cukinii i soczewicy
1 godz. 10 min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 godz. 30 min
Burgery z soczewicy i purée z bobu
1 godz. 10 min
Wegański parmezan
25 min
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
12 godz. 30 min
Pasta z czarnej fasoli i suszonych pomidorów
15 min