
Urządzenia i Akcesoria
Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Placek z ciecierzycy
-
ciecierzycy, suszonej280 g
-
wody200 g
-
oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy i dłoni50 g
-
soli½ łyżeczki
-
proszku do pieczenia1 łyżeczka
-
ziaren sezamu1 łyżka
Warzywny dip curry
-
oliwy z oliwek30 g
-
nasion kolendry½ łyżeczki
-
nasion kminu rzymskiego½ łyżeczki
-
curry, mielonego1 łyżeczka
-
czosnku, mielonego1 łyżeczka
-
bakłażana pokrojonego w 1 cm kostkę100 g
-
cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę100 g
-
krojonych pomidorów, z puszki80 g
-
soli½ łyżeczki
-
kolendry, świeżej tylko liście, posiekanej1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
480 kcal /
2011 kJ
Białko
15 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
35 g
Błonnik
12.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PODPŁOMYKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Razowe krakersy orkiszowe z parmezanem i słonecznikiem
50 min
Wegańska gryczana pizza z konfiturą z czerwonej cebuli i brokułami
1 godz. 55 min
Mąka z ciecierzycy
45 min
Farinata - włoski placek z ciecierzycy
1 godz. 30 min
Kulki zdrowia z chili - bez jajek, glutenu, cukru Joanny Wierzbowicz
12 godz. 30 min
Wegański placek (farinata)
1 godz. 50 min
Buraczano-gryczane placki z serem i słonecznikiem
2 godz.
Ciastka z mąki z ciecierzycy (Panisses)
40 min
Kotlety z batatów ze słonecznikiem i siemieniem lnianym
25 min
Gryczane naleśniki z pesto, kurczakiem i warzywami gotowanymi na parze
1 godz. 10 min
Placek z hummusem z cieciorki
20 min