Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry

Placek z ciecierzycy z warzywnym dipem curry

4.1 38 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje

Składniki

Placek z ciecierzycy
  • ciecierzycy, suszonej
    280 g
  • wody
    200 g
  • oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia blachy i dłoni
    50 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • proszku do pieczenia
    1 łyżeczka
  • ziaren sezamu
    1 łyżka
Warzywny dip curry
  • oliwy z oliwek
    30 g
  • nasion kolendry
    ½ łyżeczki
  • nasion kminu rzymskiego
    ½ łyżeczki
  • curry, mielonego
    1 łyżeczka
  • czosnku, mielonego
    1 łyżeczka
  • bakłażana pokrojonego w 1 cm kostkę
    100 g
  • cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
    100 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    80 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • kolendry, świeżej tylko liście, posiekanej
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 480 kcal / 2011 kJ
Białko 15 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 12.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...