Zupa z krewetkami i makaronem
TM5 TM6

Zupa z krewetkami i makaronem

Składniki

  • 40 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • ½ - 1 ząbek czosnku
  • 30 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • 15 g oliwy z oliwek
  • 1 szczypta kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 szczypta natki pietruszki, suszonej (opcjonalnie)
  • 250 g wody
  • 20 g makaronu, suchego, typu nitki, o krótkim czasie gotowania (3-4 min)
  • 6 krewetek, surowych, obranych, oczyszczonych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
545.5 kJ / 130 kcal
Białko
4.8 g
Węglowodany
10.8 g
Tłuszcz
8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie