Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 220 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 45 g oliwy z oliwek extra virgin
- 1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych
- 150 g białego wytrawnego wina
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g śmietany, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Ryż z owocami morza
1h 15min
Owoce morza w sosie pomidorowym
35min
Małże z pikantnym sosem
1h
Korma z owoców morza
40 min
Polędwica z tuńczyka w nori
1h
Małże w mleku kokosowym i curry
1h 10min
Omułki w białym winie
35min
Krewetki z cebulą dymką
20 Min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Małże po marynarsku
1h 15min
Risotto z owocami morza
1h 5 min