Urządzenia i Akcesoria
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
10 - 15 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
-
220 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
1 - 2 ząbki czosnku
-
45 g oliwy z oliwek
-
1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych
-
150 g białego wina, wytrawnego
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
100 g śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
6 g
Kalorie
935 kJ /
223 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
0.9 g
Węglowodany
5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Makaron z owocami morza duszonymi w winie
40 min
Małże z serowym sosem
40 min
Krewetki w sosie maślanym
25 min
Risotto z owocami morza
1 godz. 5 min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40 min
Krewetkowy afrodyzjak
30 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Omułki w białym winie
35 min
Ryż z owocami morza
1 godz. 15 min
Ryż z owocami morza i chorizo
1 godz. 5 min