
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 220 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 45 g oliwy z oliwek extra virgin
- 1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych
- 150 g białego wytrawnego wina
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g śmietany, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Małże po marynarsku
1h 15 min
Małże w mleku kokosowym i curry
1h 10min
Kanapki z tatarem z łososia i kremem z awokado
20min
Krewetkowy afrodyzjak
30min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20min
Ryż z owocami morza i chorizo
1h 5min
Omułki w białym winie
35min
Małże z pikantnym sosem
1h
Koktajl z krewetek
45min
Małże w zielonym sosie curry
35min
Kalmary w pikantnym sosie imbirowym
40min
Polędwica z tuńczyka w nori
1h