
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 gałązek natki pietruszki, świeżej tylko liście
- 220 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
- 1 - 2 ząbki czosnku
- 45 g oliwy z oliwek extra virgin
- 1000 g omułków, świeżych, oczyszczonych
- 150 g białego wytrawnego wina
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 100 g śmietany, 18% tłuszczu
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 223 kcal / 935 kJ
- Białko
- 6 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Węglowodany
- 5 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Krewetki z orzechami nerkowca
40 min
Krewetki Kung Pao
45 min
Małże po marynarsku
1 godz. 15 min
Małże w mleku kokosowym i curry
1 godz. 10 min
Krewetki i warzywa w tempurze
1 godz.
Sałatka z ośmiornicą (sous-vide, z osłoną noża miksującego)
8 godz.
Małże z pikantnym sosem
1 godz.
Krewetki i kalmary z selerem naciowym
30 min
Krewetkowy afrodyzjak
30 min
Krewetki tandoori z miętowym dressingiem i sałatką
1 godz. 45 min
Omułki w białym winie
35 min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min