Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di farina di mais
- 30 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 foglie di salvia fresca, lavate
- 1 spicchio di aglio
- 80 g di cubetti di lardo
- 150 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati e sciacquati
- 950 g di brodo vegetale
- 200 g di verdure miste (radicchio, cicoria, valeriana, sedano ecc.) a pezzi
- 100 g di crauti in scatola, sgocciolati
- sale q.b. (opcjonalnie)
- pepe nero macinato q.b. (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di prezzemolo fresco tritato
- 4 fette di pane casereccio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2352.2 kJ / 562.2 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 63.6 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1h
Minestrone di legumi con cozze
50 min
Zuppa di cavolo cappuccio
50 min
Jota triestina
2h
Caldo verde
35 min
Zuppa di latte
30 min
Puccia
1 godz. 30 min
Zuppa del nord
1 godz. 10 min
Crema di Cogne
15 Min
Zuppa gitana
1h
Zuppa di fagiolini e cavolo rosso
50 min
Salsa alla reggiana
15 Min