Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di farina di mais
- 30 g di cipolla a pezzi
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 foglie di salvia fresca, lavate
- 1 spicchio di aglio
- 80 g di cubetti di lardo
- 150 g di fagioli borlotti in scatola, sgocciolati e sciacquati
- 950 g di brodo vegetale
- 200 g di verdure miste (radicchio, cicoria, valeriana, sedano ecc.) a pezzi
- 100 g di crauti in scatola, sgocciolati
- sale q.b. (opcjonalnie)
- pepe nero macinato q.b. (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di prezzemolo fresco tritato
- 4 fette di pane casereccio
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2352.2 kJ / 562.2 kcal
- Białko
- 10.8 g
- Węglowodany
- 63.6 g
- Tłuszcz
- 29.4 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di cavolo cappuccio
50min
Stufato di agnello, melanzane e cumino
1sa 10 dk
Zuppa gitana
1h
Jota triestina
2 Std.
Acquacotta
50min
Gazpacho indiano
2hod. 10min
Zuppa di quinoa
35min
Fagioli alla contadina
35min
Bhaji alle cipolle
35min
Zuppetta di pomodoro e peperone
10min
Zuppa di goulasch di manzo con peperoni
1 Std. 30 Min
Zuppa montanara
1h