Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g di cipolla dorata
- 1 spicchio di aglio
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di porro a rondelle
- 200 g di zucchine a pezzi (1 cm)
- 20 g di succo di limone, spremuto fresco
- 350 g di riso rosso (cottura 35-40 minuti)
- 850 g di acqua a temperatura ambiente
- 1 cucchiaini rasi di erba cipollina fresca tritata
- 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
- 1 pizzico di radice fresca di zenzero, grattugiata fresca
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1125 kJ / 269 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 3.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto integrale al radicchio, pere e noci
40 Min
Tofu al cartoccio con verdure
40 Min
Quinoa alla caprese
30 Min
Zuppa di quinoa
35 dk
Pilaf di cavolfiori con patate dolci
45 Min
Zuppa di spinaci e grano saraceno
40 Min
Risotto zucchine e cipollotti profumati al limone
40 Min
Insalata di riso rosso e mele
50 Min
Sorgo con zucchine, uvetta e pinoli (vegan)
50 Min
Insalata di quinoa con zucchine e carote in salsa agrodolce
1 godz. 35 min
Riso e prezzemolo (Ris e erborin)
45 Min
Risotto finocchi e zafferano
30 Min