Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g di mele, sbucciate e a pezzi
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco e filtrato
- 20 g di gherigli di noci
- 80 g di formaggio Montasio a pezzi
- burro q.b.
- 6 fette di pane di segale imburrato
- 60 g di pancetta di maiale a fette
- sale q.b.
- pepe nero macinato q.b.
- prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 952.5 kJ / 227.7 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 17.5 g
- Tłuszcz
- 13.7 g
- Błonnik
- 2.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pomodori gratinati
1 Std. 10 Min
Timballini di sedano con cipolle fondenti
50min
Tartare di zucchine con fragole e pomodori
20min
Pomodori ripieni al tonno
40min
Crostini integrali con lardo, mele e pancetta
50min
Pomodori ripieni di ricotta e feta
50min
Bicchierini di Taleggio allo zafferano e verdure
20min
Panzanella con mandorle e acciughe
2h 30min
Porri in agrodolce al Varoma
30min
Mini cheesecake al taleggio con pere caramellate
9 Std.
Mousse di carote e sedano
40min
Bicchierini di mascarpone e cioccolato
50min