Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 peperone giallo, pulito e a pezzi (2-3 cm)
- 1 peperone rosso, pulito e a pezzi (2-3 cm)
- 12 datteri denocciolati a metà
- 1 cipolla rossa a metà
- 6 rametti di menta fresca, le foglioline lavate + q.b.
- 800 g di cimette di cavolfiore
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di aceto di vino bianco
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- 1 pizzico di cannella in polvere
- ½ cucchiaino di peperoncino rosso secco
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cipollotto a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cous cous di cavolfiore e verdure raw
20 Min
Insalata di bieta e lenticchie con papaya e feta
25 min.
Tempeh impanato con crema di finocchi
40 Min
Pilaf di cavolfiori con patate dolci
45 min
Calamari alla provenzale con fantasia di verdure
1h
Pollo alle erbe con insalata di fagioli bianchi e pesto di rucola
1 Std. 15 Min
Insalata di lenticchie verdi, arance e zenzero
40 Min
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40 Min
Insalata di quinoa con fagioli e formaggio di capra
20 Min
Cous cous di cavolfiore
20 Min
Chutney di barbabietola e crema al rafano
50 min.
Tacchino con foglie di bietola e funghi
50 min.