Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 peperone giallo, pulito e a pezzi (2-3 cm)
- 1 peperone rosso, pulito e a pezzi (2-3 cm)
- 12 datteri denocciolati a metà
- 1 cipolla rossa a metà
- 6 rametti di menta fresca, le foglioline lavate + q.b.
- 800 g di cimette di cavolfiore
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di aceto di vino bianco
- ½ limone, preferibilmente biologico, la scorza grattugiata
- 1 pizzico di cannella in polvere
- ½ cucchiaino di peperoncino rosso secco
- 1 cucchiaino di sale
- 1 cipollotto a fettine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 611 kJ / 146 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cous cous vegetariano di Marrakech
50min
Broccoli in salsa di ceci
40min
Cous cous di cavolfiore
20min
Sundal di ceci
6 godz. 45 min
Fagioli e verdure
30min
Pilaf di lenticchie e bulgur con la zucca
1h
Bulgur cavolo riccio e melagrana con chips di patate dolci
40min
Insalata di broccoli con bacche di goji
10min
Gazpacho finocchio e mela
15min
Zuppa di tofu e verdure
50min
Verdure al curry
1h
Cous cous invernale
45min