Sorgo con pollo e peperoni (senza glutine)

Sorgo con pollo e peperoni (senza glutine)

4.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 porzioni

Składniki

Peperoni
  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate le foglioline lavate ed asciugate
  • 100 g di cipolle a metà
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 200 g di peperoni rossi a pezzi (2-3 cm)
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi)
Sorgo
  • 250 g di semi di sorgo bianco
  • 1 cucchiaio olio extravergine di oliva + q.b.
  • 200 g di filetti di petto di pollo a strisce (5x2 cm)
  • 1500 g di acqua
  • 1 cucchiaino di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 13.9 g
Kalorie 1293 kJ / 309 kcal
Tłuszcz 13.5 g
Węglowodany 35.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...