Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla, a metà
- 4 spicchi di aglio
- 10 g di radice fresca di zenzero, pulita, a pezzi
- 1 peperoncino secco piccante, piccolo, senza semi
- 2 pomodori maturi, in quarti
- 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 5 rametti di coriandolo fresco, le foglioline lavate, + q.b.
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 30 g di succo di limone
- 1 limone, in 8 spicchi (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di semi di cumino
- 600 g di filetti di rana pescatrice senza pelle e senza lische, in 4 pezzi
- 250 g di acqua
- 1 peperone verde, a cubetti (1 cm)
- 1 dado per brodo di pesce (per 0,5 lt di brodo)
- 1 cucchiaino di sale
- 20 olive nere denocciolate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1582 kJ / 377 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 3.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calamari alla napoletana
40 Min
Calamari ripieni di zucchine e capperi
1h
Moscardini al limone
30 Min
Polpo in guazzetto (per 2 persone)
50 min.
Branzino al cartoccio
1u. 10min
Pescatrice ai pomodorini
1h
Calamari in umido
55 Min
Polpo al vino rosso
1h
Filetti di cernia ai semi di finocchio con olio aromatizzato alla paprika
30 Min
Baccalà agli agrumi e purea di cavolo romano
55 Min
Insalata di polpo con dressing al lime
1h
Polpo in rosso
35 Min