Tagine di rana pescatrice

Tagine di rana pescatrice

3.0 9 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • 100 g di cipolla a metà
  • 4 spicchi di aglio
  • 10 g di radice fresca di zenzero pulita, a pezzi
  • 1 peperoncino secco piccante piccolo, senza semi
  • 2 pomodori maturi, in quarti
  • 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 5 rametti di coriandolo fresco le foglioline lavate, + q.b.
  • 60 g olio extravergine di oliva
  • 30 g di succo di limone
  • 1 limone (opcjonalnie) in 8 spicchi
  • 1 cucchiaino di semi di cumino
  • 600 g di filetti di rana pescatrice senza pelle e senza lische in 4 pezzi
  • 250 g di acqua
  • 1 peperone verde a cubetti (1 cm)
  • 1 dado per brodo di pesce (per 0,5 lt di brodo)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 20 olive nere denocciolate

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 25 g
Kalorie 1582 kJ / 377 kcal
Tłuszcz 27 g
Błonnik 3.8 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...