Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 foglie di basilico fresco, lavate e asciugate
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 750 g di acqua
- 10 g di sale
- 1 - 1 ½ cucchiaino di curry in polvere
- 320 g di orzo perlato
- 16 code di gambero sgusciate e pulite
- 200 g di ceci lessi in scatola, sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1954 kJ / 467 kcal
- Białko
- 36.4 g
- Węglowodany
- 65.1 g
- Tłuszcz
- 8.6 g
- Błonnik
- 10.2 g
Alternatywne przepisy
Grano saraceno con pomodorini e basilico
30 min
Insalatona di orzo
40 Min
Insalata di mare con orzo perlato
1 Std. 35 Min
Bulgur ai calamaretti
50min
Quinoa alla caprese
30 min
Wraps di pollo con insalata, cetrioli e pomodorini
45 min
Riso basmati integrale con sgombro, pomodorini secchi e pistacchi
45 min
Caesar salad di tonno
35min
Bulgur aromatico con salmone
40 Min
Riso Venere al profumo di mare
1h
Tabulè di quinoa e tonno
40 Min
Quinoa con code di gambero
30 min