Wersje kompatybilne
Gnocchi alla romana al pepe nero con radicchio e speck
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Gnocchi
- 60 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 1000 g di latte intero
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe nero macinato
- 20 g di burro + q.b.
- 250 g di semolino di grano
- 2 tuorli
Condimento
- 80 g di cipolla rossa a pezzi
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di radicchio rosso a listarelle
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 150 g di speck a fette
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 22.5 g
- Węglowodany
- 41.8 g
- Tłuszcz
- 30.1 g
- Błonnik
- 2.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gnocchi verdi alla romana
1u. 20min
Polpette con prugne e salsa al Parmigiano reggiano
50min
Quiche asparagi e bacon
1u. 45min
Malfatti bergamaschi
40min
Gnocchi alla romana alle erbe con pomodorini confit
2sa 40 dk
Gnocchi di ricotta e barbabietola
1h 30 min
Gnocchi di pane con radicchio e luganega
1h 30 min
Pere sciroppate al cacao e amaretto
40min
Lasagne valtellinesi
2u.
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30min
Lasagne radicchio, provola e caciotta
1h 10min
Gnocchi di mozzarella al prezzemolo con ragù di funghi
1h 30 min