Wersje kompatybilne
Millefoglie di mozzarella con pesto di sedano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gambi di sedano a pezzi
- 50 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 30 g di olive verdi denocciolate
- 20 g di acciughe sott'olio, sgocciolate
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 3 mozzarelle, sgocciolate e a fette (125 g cad.)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1424.6 kJ / 340.3 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 651 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di ceci con pesto di salvia
1 Std. 10 Min
Uova in cocotte in salsa saporita
30 Min
Penne alle erbe aromatiche e pomodori secchi
35min
Uova strapazzate con cipolle e olive
40min
Tagliatelle con pesto di rosmarino
35min
Tortiglioni in salsa eoliana
40min
Quartirolo con salsa ai cachi e aceto balsamico
20min
Carpaccio di patate con salsa tapenade
35min
Insalata con primo sale e noci
20min
Tartare di zucchine con fragole e pomodori
20min
Tubettini alla maiorese
55 Min
Nidi di zucchine e speck
50 min