Wersje kompatybilne
Millefoglie di mozzarella con pesto di sedano
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 gambi di sedano a pezzi
- 50 g di pistacchi al naturale, sgusciati e spellati
- 1 limone, la scorza (senza la parte bianca)
- 30 g di olive verdi denocciolate
- 20 g di acciughe sott'olio, sgocciolate
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 3 mozzarelle, sgocciolate e a fette (125 g cad.)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1424.6 kJ / 340.3 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 6.1 g
- Tłuszcz
- 31.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.3 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 651 mg
Alternatywne przepisy
Gnocchi con pesto di sedano e erbe aromatiche
1h 40min
Zucchine ripiene di uova
1 Std.
Rollè di radicchio
50min
Insalata di pane fritto e melone giallo
25 Min
Rose di melanzane al tonno
35min
Asparagi alla parmigiana
50min
Salame di patate e tonno
6h 30min
Risotto al basilico e pecorino con dadolata di melanzane
1 Std. 10 Min
Crostata di fiori e zucchine
1h 35 min
Spiedini di frittata alle erbe
1 Std.
Peperoni ripieni alla feta
55 min
Pomodori ripieni con zucchine alla menta e tonno
25 Min