Wersje kompatybilne
Komosa ryżowa z rodzynkami, jabłkiem, gruszką i marchewką (dla dzieci)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g rodzynek koryntek
- 250 g wody
- 80 g komosy ryżowej (quinoa), opłukanej
- 100 g jabłka, obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ósemki
- 100 g gruszki, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ósemki
- 50 g marchewki, pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 945.9 kJ / 225.7 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 41.1 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mąka jaglana
5 min
Placki jaglane z jabłkami
30min
Migdałowa quinoa z owocami
30min
Bezglutenowa owsianka zbożowa z jabłkiem
25 min
Placki gryczane bez laktozy
35 Min
Kleik z kaszą jaglaną, bananem i mlekiem
25 min
Kleik z kaszą manną, jabłkiem i mlekiem
20 min
Soczewica z ryżem i jabłkiem (dla dzieci)
25 min
Placki z amarantusa i banana
55min
Mus z płatków ryżowych i banana
20 min
Przecier ze szpinakiem, bananami i borówkami
20 min
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1h