Wersje kompatybilne
Komosa ryżowa z rodzynkami, jabłkiem, gruszką i marchewką (dla dzieci)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g rodzynek koryntek
- 250 g wody
- 80 g komosy ryżowej (quinoa), opłukanej
- 100 g jabłka, obranego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ósemki
- 100 g gruszki, obranej, bez gniazd nasiennych, pokrojonej w ósemki
- 50 g marchewki, pokrojonej w ok. 1 cm kostkę
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 945.9 kJ / 225.7 kcal
- Białko
- 6.4 g
- Węglowodany
- 41.1 g
- Tłuszcz
- 5.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pieczony naleśnik jaglany z malinami i jogurt mango
10 godz. 50 min
Soczewica z ryżem i jabłkiem (dla dzieci)
25min
Różowy budyń z komosy ryżowej, wiśni i napoju migdałowego
1h
Mus z płatków ryżowych i banana
20min
Placki jaglane z jabłkami
30min
Kleik z kaszą manną, jabłkiem i mlekiem
20min
Kleik z kaszą jaglaną, bananem i mlekiem
25min
Owsianka zbożowa z jabłkiem i mlekiem
35min
Ryż dla dzieci
15min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20min
Jaglanka z bananami i orzechowym sosem
45min
Mus jabłkowy
15min