Crostini z kozim serem i pastą z groszku

Crostini z kozim serem i pastą z groszku

4.3 44 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 25 min
25 sztuk

Składniki

  • 300 g zielonego groszku, świeżego obranego ze strączków
    300 g zielonego groszku, mrożonego, uprzednio rozmrożonego
  • 100 g sera parmezan pokrojonego na kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • 1 łyżka musztardy łagodnej
  • ½ łyżeczki chrzanu, tartego
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 25 grzanek np. z chleba ciabatta, do podania (ok. 300 g)
  • 25 plastrów sera koziego pgrubości ok. 2 mm, do podania (ok. 200 g)
  • słonecznik łuskany do podania

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 192.5 mg
Białko 5.2 g
Kalorie 390.5 kJ / 93.3 kcal
Tłuszcz 4.5 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 2.5 g
Węglowodany 8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...