
Urządzenia i Akcesoria
Pieczony naleśnik jaglany z malinami i jogurt mango
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
Pieczony naleśnik jaglany
-
200 g bananów, dojrzałych pokrojonych na kawałki
-
1 ½ łyżeczki ekstraktu z wanilii, naturalnego
-
1 łyżeczka cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
3 jajka
-
45 g płatków jaglanych
-
10 g wiórków kokosowych
-
100 g malin, świeżych
Jogurt mango
-
400 g mango, bardzo dojrzałego pokrojonego na kawałki
-
1000 g mleka 3,2% tłuszczu, niepasteryzowanego, w temp. pokojowej
-
120 g jogurtu naturalnego z kulturami bakterii, min. 2 % tłuszczu
-
200 g mleka skondensowanego, słodzonego (opcjonalnie)
-
70 g mleka w proszku (patrz wskazówka)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
512 kcal /
2142.2 kJ
Białko
22.8 g
Tłuszcz
21.2 g
Węglowodany
60.6 g
Błonnik
5.9 g
Tłuszcz nasycony
11.8 g
Sód
271.7 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POMYSŁ NA LUNCH
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Placki z amarantusa i banana
55 min
Gofry jaglano-bananowe
45 min
Placki jaglane z jabłkami
30 min
Kakaowy budyń jaglany z powidłami
20 min
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Owsianka z marchewką i daktylami
20 min
Jaglanka z bananami i orzechowym sosem
45 min
Kokosowo-bananowy budyń z kaszy jaglanej z sosem malinowym
50 min
Gofry marchewkowe pełnoziarniste z serkiem cynamonowym
1 godz. 5 min
Kokosowa jaglanka z malinami
30 min
Owsiane placki bananowe
15 min
Placki z zielonego smoothie
45 min