Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym

Muffiny cukiniowo-pomidorowe z kremowym sosem serowym

4.1 158 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
12 sztuk

Składniki

Muffiny
  • oleju rzepakowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
    100 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    200 g
  • migdałów, ze skórką
    80 g
  • mąki pszennej
    250 g
  • jajka
    2
  • mleka
    150 g
  • proszku do pieczenia
    2 łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    18
Kremowy sos serowy
  • sera ementaler pokrojonego na kawałki
    100 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    40 g
  • mleka
    280 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    160 g
  • skrobi kukurydzianej
    20 g
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • papryka wędzona, mielona do oprószenia

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 673 kcal / 2819 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 46 g
Węglowodany 39 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...