Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ząbki czosnku
- 600 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej na 2,5 cm kawałki
- 40 g oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, do skropienia
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 pęczek botwiny w całości (ok. 350 g)
- 120 g cebuli
- 1050 g wody
- 80 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki
- 150 g ryżu basmati
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 8289.9 kJ / 1980 kcal
- Białko
- 146.5 g
- Węglowodany
- 152.2 g
- Tłuszcz
- 94.7 g
- Błonnik
- 26.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rabarbar pod kruszonką
55 min
Fasolka szparagowa z ziemniakami, masło tymiankowe
50min
Kofty z wołowiny i fety
2h 30min
Kaczka w pięciu smakach z grzybami, azjatyckimi warzywami i ryżem
1h 5min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15 min
Czereśniowa galette
1 godz. 25 min
Perliczki pieczone z jałowcem
2h
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1h 20min
Kalarepy faszerowane mięsem z indyka
1 godz. 25 min
Chłodnik z melona z szynką parmeńską
1h 20min
Pâté z kurzych wątróbek
3 Std. 30 Min
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1h 10min