![Pilaw z botwinką i souvlaki wieprzowe na patyku Pilaw z botwinką i souvlaki wieprzowe na patyku](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/A09AF0EB-DC9D-40DB-A82B-89FD6F38F6CD/Derivates/f3ce9ff9-b41e-473f-b638-a253a59a9f56.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ząbki czosnku
- 600 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej na 2,5 cm kawałki
- 40 g oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, do skropienia
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 pęczek botwiny w całości (ok. 350 g)
- 120 g cebuli
- 1050 g wody
- 80 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki
- 150 g ryżu basmati
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 8289.9 kJ / 1980 kcal
- Białko
- 146.5 g
- Węglowodany
- 152.2 g
- Tłuszcz
- 94.7 g
- Błonnik
- 26.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minizapiekanki z owocami morza (bez laktozy)
1 Std. 35 Min
Orkiszowa galette z rabarbarem
3 Std. 10 Min
Wołowina w piwie po flamandzku
1u. 45min
Sałatka z jarmużu z burakiem
45min
Wołowina w czerwonym winie
2h 10min
Koncentrat bulionu z kaczki
20min
Filety z sandacza z polentą ze świeżej kukurydzy
1 godz. 5 min
Sałatka z botwiny z malinowym winegretem
15min
Gulasz wieprzowy z dynią i pieczarkami
1 Std. 35 Min
Pilaw cielęcy
1u. 45min
Surówka z kalarepy i rzodkiewki
10min
Sałatka tabbouleh
1 Std. 40 Min