Pilaw z botwinką i souvlaki wieprzowe na patyku

Pilaw z botwinką i souvlaki wieprzowe na patyku

4.6 9 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 50 min
4 porcje

Składniki

  • 4 ząbki czosnku
  • 600 g polędwicy wieprzowej pokrojonej na 2,5 cm kawałki
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 1 - 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego do skropienia
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 pęczek botwiny w całości (ok. 350 g)
  • 120 g cebuli
  • 1050 g wody
  • 80 g sera typu feta pokrojonego na kawałki
  • 150 g ryżu basmati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 porcje

Białko 146.5 g
Kalorie 8289.9 kJ / 1980 kcal
Tłuszcz 94.7 g
Błonnik 26.5 g
Węglowodany 152.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...