
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 ząbki czosnku
- 600 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej na 2,5 cm kawałki
- 40 g oliwy z oliwek
- 1 - 2 łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, do skropienia
- 1 łyżeczka oregano, suszonego
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 1 pęczek botwiny w całości (ok. 350 g)
- 120 g cebuli
- 1050 g wody
- 80 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki
- 150 g ryżu basmati
- Wartości odżywcze
- na 4 porcje
- Kalorie
- 8289.9 kJ / 1980 kcal
- Białko
- 146.5 g
- Węglowodany
- 152.2 g
- Tłuszcz
- 94.7 g
- Błonnik
- 26.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Roladki z indyka nadziewane grzybami
1 godz. 40 min
Roladki schabowe z oscypkiem
1 godz. 15 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Polędwica po toskańsku
45 min
Falafele z bobu i cieciorki
50 min
Hummus z bobu
1 godz.
Frittata z bobem i młodymi ziemniakami
1 godz. 10 min
Kotlety (croquetas) z indyka nadziewane mozzarellą
40 min
Udziec indyczy zawijany w boczek z ziemniakami
1 godz. 40 min
Chłodnik z pora, selera i ziemniaków (Vichysoiss)
50 min
Sauté z cielęciny
1 godz. 25 min
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4 godz. 55 min