Pilaw z botwinką i souvlaki wieprzowe na patyku
TM5 TM6

Pilaw z botwinką i souvlaki wieprzowe na patyku

Składniki

  • 4 ząbki czosnku
  • 600 g polędwicy wieprzowej, pokrojonej na 2,5 cm kawałki
  • 40 g oliwy z oliwek
  • 15 - 20 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego, plus 1-2 łyżeczki, do skropienia
  • 1 łyżeczka oregano, suszonego
  • ½ łyżeczki tymianku, suszonego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 1 pęczek botwiny w całości (ok. 350 g)
  • 120 g cebuli
  • 1050 g wody
  • 80 g sera typu feta, pokrojonego na kawałki
  • 150 g ryżu basmati

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2072.5 kJ / 495 kcal
Białko
36.6 g
Węglowodany
38 g
Tłuszcz
23.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie