Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g makreli, wędzonej (patrz wariant)
- 5 g koperku, świeżego, tylko liście
- 4 jajka
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 642.7 kJ / 153.5 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 655 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kotlety z wątróbki
35 Min
Frittata z cukinią
55 min
Paprykarz ze śledziem
1h 30min
Makaron z makrelą i cytryną
30 Min
Pulpety z karpia w galarecie
4h 10min
Jabłkowe muffiny z boczkiem
40 Min
Omlet z białek
35 Min
Makaron z cukinii z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
25 Min
Kotlety śledziowe z kaparami
25 Min
Sorbet z zielonego ogórka
15min
Frittata ze szpinakiem na mące owsianej
50min
Zielona shakshuka na Varomie
30 Min