Urządzenia i Akcesoria
Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 25 min
4 porcje
Składniki
-
150 g makreli, wędzonej (patrz wariant)
-
5 g koperku, świeżego tylko liście
-
4 jajka
-
1 szczypta soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
655 mg
Białko
14 g
Kalorie
642.7 kJ /
153.5 kcal
Tłuszcz
10.5 g
Błonnik
0.1 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
0.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KUCHNIA KASZUBSKA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kokilki jajeczne z salsą z awokado i wędzonego łososia
30 min
Jajka po szkocku w chlebowej panierce z sosem miodowo-musztardowym
1 godz.
Zielona shakshuka na Varomie
30 min
Zapiekanka ziemniaczana z łososiem i koperkiem
1 godz.
Makaron z makrelą i cytryną
30 min
Miękki ser kozi w ziołach
18 godz.
Sałatka z szynką, serem i awokado
15 min
Pstrąg pieczony w soli z sosem musztardowym i warzywa na parze
1 godz.
Sałatka z białą fasolą i wędzonym łososiem
10 min
Jajka sadzone w papryce z dodatkami (z Varomy)
20 min
Karp w migdałowej panierce
1 godz. 40 min
Frittata z resztkami warzyw
35 min