![Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie Prażnica z wędzoną makrelą na Varomie](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/24A8498E-70C3-42D0-85F1-8CF673EDF153/Derivates/37c371a3-268c-4884-90ee-36bdc6208e9e.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g makreli, wędzonej (patrz wariant)
- 5 g koperku, świeżego, tylko liście
- 4 jajka
- 1 szczypta soli
- 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego
- 500 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 642.7 kJ / 153.5 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 0.6 g
- Tłuszcz
- 10.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 0.1 g
- Sód
- 655 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rolada wieprzowa w kapuście z ziemniakami i sosem
1 Std. 20 Min
Pasta kokosowa z cebulą i kolendrą
50 Min
Mięsna zapiekanka z piwem
1 Std. 40 Min
Wytrawny sernik z ziołowym pesto
1h 30min
Fizoły ze śliwkami
9 Std. 30 Min
Pieczony schab z orzechami i pudrem z grzybów
1 Std. 40 Min
Tureckie börki z ziemniakami
1h 15min
Wytrawne racuszki z oscypkiem z galaretką z suszonej żurawiny
50 Min
Mizza (pizza na mięsnym spodzie)
1 Std. 55 Min
Sałatka ze szparagami, młodymi ziemniakami i serem korycińskim
45 Min
Ciasto kalafiorowe
1h 15min
Chłodnik pomidorowy z kolendrą i krewetkami po meksykańsku
1sa 50 dk