
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 - 350 g filetów rybnych (np. z dorsza, halibuta lub soli), pokrojonych na kawałki
- 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 100 g pora pokrojonego w 3 mm plastry
- 60 g fenkułu pokrojonego na kawałki (opcjonalnie)
- 20 g wody
- ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
- 120 g soli gruboziarnistej
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 355 kcal / 1486.3 kJ
- Białko
- 66 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Omułki w śmietanowym sosie z białego wina
45min
Małże po marynarsku
1h 15min
Gulasz z ryb i owoców morza
45min
Żurek z trawą cytrynową i wasabi
45min
Tajska zupa z krewetkami (Tom Kha Goong)
40min
Bulion rybny
1h
Peruwiańskie ceviche
1h 15min
Portugalska zupa rybna Caldeirada
55min
Zupa rybna z kolendrą
45min
Zupa rybna z krewetkami i małżami
50min
Caldeirada - portugalska zupa rybna
45min
Zupa rybna z warzywami
45min