
Urządzenia i Akcesoria
Ryż z owocami morza
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
krewetek surowych, nieobranych300 g
-
małży, świeżych, oczyszczonych400 g
-
wody800 g
-
ząbki czosnku2
-
czerwonej papryki pokrojonej na kawałki150 g
-
zielonej papryki pokrojonej na kawałki150 g
-
oliwy z oliwek70 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata200 g
-
białego wina, wytrawnego150 g
-
ryżu białego, krótkoziarnistego np. arborio350 g
-
natka pietruszki, świeża, tylko liście posiekana, ilość do dekoracji
-
szafranu1 szczypta
-
soli1 - 2 łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - 1 łyżeczki
-
soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego50 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
459 kcal /
1920 kJ
Białko
25.02 g
Tłuszcz
14.79 g
Węglowodany
52.69 g