Urządzenia i Akcesoria
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
Spód
-
45 g oleju kokosowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
125 g orzechów pekan
-
45 g wiórków kokosowych
-
70 g surowych ziaren kakaowca, kruszonych
-
185 g daktyli, suszonych, bez pestek przekrojonych na pół
Masa z awokado
-
7 - 8 limonek ekologicznych
-
160 g oleju kokosowego
-
500 - 550 g awokado bardzo dojrzałych, pokrojonych na kawałki
-
100 g miodu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
3.5 g
Kalorie
1871.8 kJ /
452.2 kcal
Tłuszcz
38.4 g
Węglowodany
19.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NATURALNIE SŁODKIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowy tort orzechowy z kremem kawowym
1 godz. 50 min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50 min
Cytrynowo-kokosowe kulki jaglane
2 godz.
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Ciasto ryżowe ze słodką pastą z fasoli adzuki
8 godz. 30 min
Tiramisu bez laktozy
12 godz. 40 min
Brownie z mąką z ciecierzycy z sosem z marakui
1 godz.
Ciasto z batatów
1 godz. 50 min
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Owsiane brownie z mango
1 godz.
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.