Urządzenia i Akcesoria
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
Spód
-
45 g oleju kokosowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
125 g orzechów pekan
-
45 g wiórków kokosowych
-
70 g surowych ziaren kakaowca, kruszonych
-
185 g daktyli, suszonych, bez pestek przekrojonych na pół
Masa z awokado
-
7 - 8 limonek ekologicznych
-
160 g oleju kokosowego
-
500 - 550 g awokado bardzo dojrzałych, pokrojonych na kawałki
-
100 g miodu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
3.5 g
Kalorie
1871.8 kJ /
452.2 kcal
Tłuszcz
38.4 g
Węglowodany
19.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NATURALNIE SŁODKIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie kulki mocy
15 min
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1 godz. 20 min
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Brownie z mąką z ciecierzycy z sosem z marakui
1 godz.
Deser z nasionami chia z cieciorką i gorzką czekoladą
13 godz. 10 min
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków
4 godz. 50 min
Lamingtony bez pieczenia
1 godz.
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Brownie fasolowo-gryczane
1 godz.