
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spód
- 45 g oleju kokosowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
- 125 g orzechów pekan
- 45 g wiórków kokosowych
- 70 g surowych ziaren kakaowca, kruszonych
- 185 g daktyli, suszonych, bez pestek przekrojonych na pół
Masa z awokado
- 7 - 8 limonek ekologicznych
- 160 g oleju kokosowego
- 500 - 550 g awokado bardzo dojrzałych, pokrojonych na kawałki
- 100 g miodu
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 452.2 kcal / 1871.8 kJ
- Białko
- 3.5 g
- Tłuszcz
- 38.4 g
- Węglowodany
- 19.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowy chleb życia
1 godz. 10 min
Migdałowe brownie z buraka
1 godz. 55 min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 godz.
Bezglutenowe ciasto migdałowe z gruszkami
1 godz. 10 min
Brownie fasolowo-gryczane
1 godz.
Tofurnik z mango i limonką
3 godz. 40 min
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55 min
Lamingtony bez pieczenia
1 godz.
Chleb gryczany z Trio Seeds i jabłkami
2 godz. 20 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Ciasto z batatów
1 godz. 50 min
Tiramisu bez laktozy
12 godz. 40 min