Urządzenia i Akcesoria
Ciasto limonkowe z awokado (bez cukru)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
12 kawałków
Składniki
Spód
-
45 g oleju kokosowego plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
125 g orzechów pekan
-
45 g wiórków kokosowych
-
70 g surowych ziaren kakaowca, kruszonych
-
185 g daktyli, suszonych, bez pestek przekrojonych na pół
Masa z awokado
-
7 - 8 limonek ekologicznych
-
160 g oleju kokosowego
-
500 - 550 g awokado bardzo dojrzałych, pokrojonych na kawałki
-
100 g miodu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Białko
3.5 g
Kalorie
1871.8 kJ /
452.2 kcal
Tłuszcz
38.4 g
Węglowodany
19.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NATURALNIE SŁODKIE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie mini pączki kokosowe ze skórką pomarańczy
55 min
Tarta z komosy ryżowej z serem kozim i karmelizowaną cebulą
1 godz. 50 min
Marchewkowe kulki energetyczne
15 min
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 godz. 45 min
Imbirowo-miodowe mini ciasta z mandarynką z Varomy
1 godz.
Tarta orzechowa z kremem z nerkowców
6 godz. 55 min
Wegańskie ciastka migdałowo-kokosowe
1 godz. 20 min
Wegańska bezglutenowa tarta ze śliwkami bez pieczenia
3 godz. 30 min
Chałwowe parfait z bakaliami
13 godz. 30 min
Deser z marchewki i nerkowców
25 min
Krem kokosowy z gorzką czekoladą (à la Bounty®)
50 min
Lamingtony bez pieczenia
1 godz.