Wegański szarpaniec

Wegański szarpaniec

4.8 65 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 7 godz. 10 min
16 kawałków

Składniki

Ciasto
  • margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
    200 g
  • cukru
    150 g
  • mąki pszennej
    350 g
  • kakao
    30 g
  • proszku do pieczenia
    15 g
  • wegańskiego proszku jajecznego
    1 czubata łyżeczka
Nadzienie
  • cukru
    220 g
  • skórki z cytryny ekologicznej
    5 g
  • margaryny, wegańskiej pokrojonej na kawałki
    180 g
  • cukru waniliowego, wykonanego w TM
    30 g
  • budyniu waniliowego, w proszku bez cukru, wegańskiego
    80 g
  • wegańskiego proszku jajecznego
    1 czubata łyżeczka
  • tofu, miękkiego odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
    800 g

Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 409.8 kcal / 1715.8 kJ
Białko 9.2 g
Tłuszcz 20.2 g
Węglowodany 48.8 g
Błonnik 0.9 g
Tłuszcz nasycony 4.1 g
Sód 154.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...