Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ciasto
- 200 g margaryny, wegańskiej, pokrojonej na kawałki
- 150 g cukru
- 350 g mąki pszennej
- 30 g kakao
- 15 g proszku do pieczenia
- 1 czubata łyżeczka wegańskiego proszku jajecznego
Nadzienie
- 220 g cukru
- 5 g skórki z cytryny, ekologicznej
- 180 g margaryny, wegańskiej, pokrojonej na kawałki
- 30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
- 80 g budyniu waniliowego, w proszku, bez cukru, wegańskiego
- 1 czubata łyżeczka wegańskiego proszku jajecznego
- 800 g tofu, miękkiego, odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 kawałek
- Kalorie
- 1715.8 kJ / 409.8 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 48.8 g
- Tłuszcz
- 20.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 154.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pączki wegańskie z batatem
2 Std. 40 Min
Veganisu z espresso i migdałami
6h
Surowa mrożona kostka czekoladowa (dieta raw)
4h 30min
Wegański majonez
15min
Wegańskie naleśniki
50min
Weganella-wegańska mozarella
6h 20 min
Wegańskie ciasto kokosowe
50min
Wegański torcik na zimno z brzoskwiniami i malinami
4 Std.
Śmietanka z orzechów nerkowca
6h
Wegańskie brownie
2 Std. 45 Min
Gofry wegańskie z kokosową śmietanką
55 Min
Chałka wegańska z suszonymi owocami
2h 30min