Wegański szarpaniec
TM5 TM6

Wegański szarpaniec

4.6 (12 ocen)

Składniki

Ciasto

  • 200 g margaryny wegańskiej, pokrojonej na kawałki
  • 150 g cukru
  • 350 g mąki pszennej
  • 30 g kakao
  • 15 g proszku do pieczenia
  • 1 czubata łyżeczka wegańskiego proszku jajecznego

Nadzienie

  • 220 g cukru
  • 5 g skórki z cytryny, ekologicznej
  • 180 g margaryny wegańskiej, pokrojonej na kawałki
  • 30 g cukru waniliowego, wykonanego w TM
  • 80 g budyniu waniliowego w proszku, bez cukru, wegańskiego
  • 1 czubata łyżeczka wegańskiego proszku jajecznego
  • 800 g tofu, miękkiego, odsączonego z zalewy, pokrojonego na kawałki

Wartości odżywcze
na 1 kawałek
Kalorie
1679 kJ / 401 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
47 g
Tłuszcz
21 g
Błonnik
1.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy