Urządzenia i Akcesoria
Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 55 min
8 sztuk
Składniki
-
200 g ryżu długoziarnistego
-
300 g mleczka kokosowego
-
120 g wody
-
4 jajka
-
30 g cukru
-
30 g wiórków kokosowych
-
1 szczypta soli
-
400 g bananów pokrojonych w 5 mm plastry
-
400 g mango, dojrzałego pokrojonego w 5 mm plastry
-
1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
olej kokosowy, do smażeniamasło klarowane do smażenia
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
7.7 g
Kalorie
1346 kJ /
321.7 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
3.1 g
Węglowodany
45.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
PLACKI I NALEŚNIKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bezglutenowe placuszki bananowe
25 min
Naleśniki kukurydziane z twarożkiem pomidorowym
50 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Naleśniki z mąki kukurydzianej
30 min
Naleśniki z mąki ryżowej
35 min
Placki z mąki kokosowej
30 min
Placki gryczane bez laktozy
35 min
Gofry kukurydziane z salsą z awokado
1 godz.
Placki ryżowe z musem jabłkowym
50 min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2 godz. 30 min
Naleśniki na mleku kokosowym (bez cukru)
1 godz. 45 min
Bezglutenowa pizza z oliwkami i kiełbaskami
2 godz. 50 min