Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe

Tajskie naleśniki ryżowo-kokosowe

4.1 176 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 55 min
8 sztuk

Składniki

  • 200 g ryżu długoziarnistego
  • 300 g mleczka kokosowego
  • 120 g wody
  • 4 jajka
  • 30 g cukru
  • 30 g wiórków kokosowych
  • 1 szczypta soli
  • 400 g bananów pokrojonych w 5 mm plastry
  • 400 g mango, dojrzałego pokrojonego w 5 mm plastry
  • 1 - 2 łyżki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • masło klarowane do smażenia
    olej kokosowy, do smażenia
  • cukier puder do oprószenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Białko 7.7 g
Kalorie 1346 kJ / 321.7 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 3.1 g
Węglowodany 45.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...