Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g kolendry, świeżej, tylko liście
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 500 g wody
- 300 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 130 g twarogu, półtłustego
- ½ łyżeczki przyprawy Ras el Hanout
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia ciasta
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
- 1 opakowanie ciasta filo
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2202 kJ / 526 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 0 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrina z ziołową polentą
1h 50min
Makaron gryczany soba z warzywami i tofu
50min
Seitan z sosem pomarańczowym
2 Std.
Curry z tofu i aromatycznym ryżem
1 Std. 30 Min
Samosy z farszem ziemniaczanym
1h 40min
Libańskie chlebki z zatarem i sałatką z kaszy pęczak
2 Std. 20 Min
Zapiekane pomidory faszerowane kaszą gryczaną
1h 10min
Crumble po indyjsku
1h 20min
Pasta Mutabal z podpłomykami
1h 35min
Empanadas z topinamburem i serem cheddar
1 Std. 30 Min
Carimañolas z mięsem i serem
3h 5min
Meksykańskie chili con carne z serową polentą
1h 10min