Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą

Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą

4.3 22 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje

Składniki

  • 10 - 15 g kolendry, świeżej tylko liście
  • 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
  • 500 g wody
  • 300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 130 g twarogu półtłustego
  • ½ łyżeczki przyprawy Ras el Hanout
  • 30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia ciasta
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 opakowanie ciasta filo

Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 16.1 g
Kalorie 2202 kJ / 526 kcal
Tłuszcz 12.5 g
Błonnik 0 g
Węglowodany 87 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...