![Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/5E648F0C-F817-4BFC-B549-A740E53ACFF8/Derivates/EE8E756C-D1D3-42BD-9D95-0D9C0C85D3F4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 g kolendry, świeżej, tylko liście
- 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 500 g wody
- 300 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
- 130 g twarogu, półtłustego
- ½ łyżeczki przyprawy Ras el Hanout
- 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia ciasta
- ¾ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 2 - 3 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
- 1 opakowanie ciasta filo
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2202 kJ / 526 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 87 g
- Tłuszcz
- 12.5 g
- Błonnik
- 0 g