Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
TM6 TM5

Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą

4.3 (19 ocen)

Składniki

  • 10 - 15 g kolendry, świeżej, tylko liście
  • 100 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 500 g wody
  • 300 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 130 g twarogu, półtłustego
  • ½ łyżeczki przyprawy Ras el Hanout
  • 30 g oliwy z oliwek, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia ciasta
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 - 3 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
  • 1 opakowanie ciasta filo

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2202 kJ / 526 kcal
Białko
16.1 g
Węglowodany
87 g
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
0 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy