Urządzenia i Akcesoria
Samosy z farszem ziemniaczanym i kolendrą
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 porcje
Składniki
-
10 - 15 g kolendry, świeżej tylko liście
-
100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
500 g wody
-
300 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
130 g twarogu półtłustego
-
½ łyżeczki przyprawy Ras el Hanout
-
30 g oliwy z oliwek plus dodatkowa ilość do natłuszczenia ciasta
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki kurkumy, suszonej, mielonej
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 - 3 szczypty kminu rzymskiego, mielonego
-
1 opakowanie ciasta filo
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
16.1 g
Kalorie
2202 kJ /
526 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
0 g
Węglowodany
87 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pilaw z bakaliami
50 min
Sałatka z fenkułu i kaszy bulgur z cytrusowym dressingiem
35 min
Indyjskie racuszki cebulowe (bhaji) z dipem kolendrowym (TM5)
35 min
Samosy z farszem z soczewicy i bakłażana
1 godz. 20 min
Samosy
1 godz. 40 min
Cappellacci z dynią
2 godz.
Wegetariańskie chop suey
1 godz. 5 min
Papryczki jalapeños nadziewane serkiem
1 godz.
Samosy z farszem ziemniaczanym
1 godz. 40 min
Seitan z sosem pomarańczowym
2 godz.
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Pierożki shaomai
2 godz.