Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
- 1 ząbek czosnku
- 110 g cebuli, przekrojona na pół
- 1 pomarańcza, ekologiczna
- 70 g octu jabłkowego
- 75 g cukru
- 130 g wody
- 20 g sosu sojowego
- 130 g koncentratu pomidorowego
- ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
- ¾ łyżeczki soli
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 899 kJ / 214.5 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 47 g
- Tłuszcz
- 0.5 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ketchup
1 godz.
Żółty ketchup
45 min
Ketchup
1 godz. 20 min
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
1 godz.
Dżem z ciemnych winogron
1h 50min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
Agrestowy chutney
40min
Ketchup curry
30 min
Dżem z winogron
30 min
Dżem z jabłek i winogron
45 min
Relish z zielonych pomidorów
55min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min