Ketchup imbirowo-pomarańczowy
TM5 TM6

Ketchup imbirowo-pomarańczowy

4.6 (21 ocen)

Składniki

  • 30 g korzenia imbiru, świeżego, pokrojonego w 2 mm plastry
  • 1 ząbek czosnku
  • 110 g cebuli, przekrojona na pół
  • 1 pomarańcza, ekologiczna
  • 70 g octu jabłkowego
  • 75 g cukru
  • 130 g wody
  • 20 g sosu sojowego
  • 130 g koncentratu pomidorowego
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • ¾ łyżeczki soli

Wartości odżywcze
na 1 słoik
Kalorie
899 kJ / 214.5 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
47 g
Tłuszcz
0.5 g
Błonnik
2.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy