
Urządzenia i Akcesoria
Ketchup imbirowo-pomarańczowy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
2 słoiki
Składniki
-
korzenia imbiru, świeżego pokrojonego w 2 mm plastry30 g
-
ząbek czosnku1
-
cebuli przekrojona na pół110 g
-
pomarańcza ekologiczna1
-
octu jabłkowego70 g
-
cukru75 g
-
wody130 g
-
sosu sojowego20 g
-
koncentratu pomidorowego130 g
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
soli¾ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 słoik
Kalorie
214.5 kcal /
899 kJ
Białko
3 g
Tłuszcz
0.5 g
Węglowodany
47 g
Błonnik
2.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SOSY NA ZIMNO
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pikle z łodyg jarmużu
24 godz. 40 min
Musztarda pomarańczowa
15 min
Chutney truskawkowo-jabłkowy z zielonym pieprzem
1 godz.
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Chutney śliwkowy
1 godz.
Pikantny chutney marchewkowy
4 godz. 10 min
Lutenica
1 godz. 50 min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Żółty ketchup
45 min
Chutney z jabłek
1 godz. 20 min
Ketchup curry
30 min