Urządzenia i Akcesoria
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
-
30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
180 - 200 g pulpy migdałowej pozostałej po produkcji domowego napoju migdałowego (patrz wskazówka)
-
2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście, drobno posiekane
-
2 łyżeczki siemienia lnianego mielonego
-
1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
½ łyżeczki soli
-
20 g oliwy z oliwek
-
20 g wody
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
3.1 g
Kalorie
410 kJ /
99 kcal
Tłuszcz
9.2 g
Węglowodany
0.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZERO WASTE
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegańskie „masło”
2 godz.
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16 godz.
Krem kataloński (crema catalana) z przyprawami korzennymi
1 godz. 40 min
Orzechy włoskie w karmelu
1 godz. 30 min
Krówki toffi
2 godz.
Orzeszki ziemne w karmelu
1 godz. 30 min
Krakersy z komosy ryżowej i chia
35 min
Przyprawa do piernika
5 min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 godz. 30 min
Bananowe kulki mocy
20 min
Krem karmelowy (dulce de leche)
1 godz. 15 min
Kruche ciasteczka z orzechami laskowymi (bezglutenowe)
1 godz. 20 min