Wersje kompatybilne
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 180 - 200 g pulpy migdałowej, pozostałej po produkcji domowego napoju migdałowego (patrz wskazówka)
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego, tylko liście, drobno posiekane
- 2 łyżeczki siemienia lnianego, mielonego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
- ½ łyżeczki soli
- 20 g oliwy z oliwek
- 20 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 410 kJ / 99 kcal
- Białko
- 3.1 g
- Węglowodany
- 0.5 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bezglutenowe bułki
1sa 15 dk
Chrupki z ciecierzycy
13h 45min
Krem kokosowy z gorzką czekoladą (à la Bounty®)
50min
Musztarda
36 godz. 10 min
Wytrawne ciastka z komosy ryżowej i chia
45 Min
Czekoladowo-orzechowa pasta z ciecierzycy (cieciorella)
40 Min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 Std. 30 Min
Jogurt kokosowy (wegański)
12h 25min
Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków
4h 50min
Bezglutenowe brazylijskie bułeczki serowe
2hod. 30min
Lody z solonym karmelem
14h
Bezglutenowy chleb tostowy
15h