
Wersje kompatybilne
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
- 180 - 200 g pulpy migdałowej pozostałej po produkcji domowego napoju migdałowego (patrz wskazówka)
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego tylko liście, drobno posiekane
- 2 łyżeczki siemienia lnianego mielonego
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
- ½ łyżeczki soli
- 20 g oliwy z oliwek
- 20 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 99 kcal / 410 kJ
- Białko
- 3.1 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Węglowodany
- 0.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Napój z nasion konopi
10min
Napój migdałowy z daktylami
1h 20min
Jogurt kokosowy (wegański)
12h 25min
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
16h
Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków
4h 50min
Zdrowe kulki kakaowe
1h 20min
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30min
Wegański placek (farinata)
1h 50min
Niskowęglowodanowe podpłomyki z Trio Seeds i nasionami chia
50min
Chrupkie pieczywo orzechowe
1h 50min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3h 30min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6h 10min