Urządzenia i Akcesoria
Granola truskawkowo-miętowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
1200 g
Składniki
-
50 g rodzynek, złotych (królewskich)
-
50 g truskawek, liofilizowanych
-
50 - 70 g liści mięty, świeżych
-
300 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych300 g truskawek, świeżych
-
50 g oleju z pestek winogron
-
150 g syropu klonowego150 g syropu z agawy
-
½ łyżeczki kardamonu, mielonego
-
1 szczypta soli
-
400 g płatków owsianych bezglutenowych
-
100 g słonecznika łuskanego
-
100 g pestek dyni
-
50 g siemienia lnianego złotego
-
100 g migdałów, w płatkach
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
61.7 mg
Białko
9.6 g
Kalorie
1498.1 kJ /
358.1 kcal
Tłuszcz
18.1 g
Błonnik
7.5 g
Tłuszcz nasycony
1.9 g
Węglowodany
43.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NAJLEPSZE GRANOLE
9 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Granola śliwkowa bez cukru
2h
Granola z czarnym bzem
1h 40min
Batony wiśniowo-cynamonowe z granolą
1h 50min
Granola wytrawna
1h 35min
Granola czekoladowo-wiśniowa
1h 45min
Granola kokosowa
1h 40min
Granola podstawowa
1h 45min
Granola
1h 40min
Granola bananowo-orzechowa
1h
Chlebki duńskie Bożeny Małek
1h 40min
Granola czekoladowa
1h 15min
Chrupiąca granola
2h