
Urządzenia i Akcesoria
Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
moreli suszonych, bez pestek80 g
Miętowy jogurt
-
ząbek czosnku1
-
liści mięty, świeżych10
-
jogurtu typu greckiego200 g
-
soli¼ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Klopsiki jagnięce i kuskus
-
ząbki czosnku2
-
liści mięty, świeżych10
-
jagnięciny, mielonej500 g
-
jajko1
-
soli1 łyżeczka
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
ziela angielskiego, mielonego (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
kaszy kuskus280 g
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
olej rzepakowy do smażenia
-
masła1 łyżka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
600 kcal /
2508 kJ
Białko
37.6 g
Tłuszcz
29.3 g
Węglowodany
46.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

SZYBKIE OBIADY
9 Przepisów
Polska
Polska