Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem

Klopsiki jagnięce z kuskusem i miętowym jogurtem

4.4 54 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • moreli suszonych, bez pestek
    80 g
Miętowy jogurt
  • ząbek czosnku
    1
  • liści mięty, świeżych
    10
  • jogurtu typu greckiego
    200 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
Klopsiki jagnięce i kuskus
  • ząbki czosnku
    2
  • liści mięty, świeżych
    10
  • jagnięciny, mielonej
    500 g
  • jajko
    1
  • soli
    1 łyżeczka
  • cynamonu, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • kminu rzymskiego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • ziela angielskiego, mielonego (opcjonalnie)
    ¼ łyżeczki
  • kaszy kuskus
    280 g
  • wody
    600 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • olej rzepakowy do smażenia
  • masła
    1 łyżka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 600 kcal / 2508 kJ
Białko 37.6 g
Tłuszcz 29.3 g
Węglowodany 46.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...